Wimbledon: Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola kvalifikácie

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 15:27 • 2 min
Wimbledon: Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola kvalifikácie

LONDÝN - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako šestnásta zvíťazila v utorňajšom zápase 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (24. júna - 7. júla, dotácia 22,6 milióna libier, tráva) nad domácou držiteľkou voľnej karty Annou Smithovou, 741. vo svetovom rebríčku WTA, presvedčivo 6:2, 6:4.

slovakia

left justify in out

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC Karolína Schmiedlová si v 2. kole kvalifikácie zmeria sily s 24-ročnou švajčiarskou rekonvalescentkou Timeou Bacsinszkou, ktorá sa síce nachádza až na 210. mieste v hodnotení, ale už bola aj na 37. poste. Osemnásťročná Košičanka Kar. Schmiedlová, 119. v renkingu, čo je jej osobný rekord, sa nedávno na rovnako významnom parížskom antukovom Roland Garros prebojovala z kvalifikácie až do 2. kola hlavnej súťaže.

Kvalifikácia sa koná v areáli Bank of England Sports Ground v Roehamptone. Priamo v "main draw" si na základe svojho postavenia v renkingu pri uzávierke prihlášok zo Sloveniek zahrajú Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 1. kolo:
Karolína Schmiedlová (SR-16) - Anna Smithová (V. Brit.) 6:2, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona