Wimbledon: Ivanovičová skončila už v 2. kole, zastavila ju 19-ročná Bouchardová

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 16:31 • 2 min
Wimbledon: Ivanovičová skončila už v 2. kole, zastavila ju 19-ročná Bouchardová

LONDÝN - Srbská tenistka Ana Ivanovičová sa rozlúčila s tohtoročným Wimbledonom už v 2. kole dvojhry žien. Hrdinku rovnako významného parížskeho antukového Roland Garros 2008 a niekdajšiu líderku svetového rebríčka WTA v stredu vyradila na londýnskej tráve 19-ročná Kanaďanka s rýchlo rastúcou reputáciou Eugenie Bouchardová - dvakrát 6:3 za 63 minút.

slovakia

left justify in out

Zápas presunuli na Centrálny dvorec po tom, ako pre zranenie pravého kolena odriekla svoj štart Bieloruska Viktoria Azarenková. "Oznámili nám to štvrť hodiny pred zápasom, bola som z toho veľmi vzrušená. Zahrať si pred takýmto publikom bolo bláznivé a skvelé," vyhlásila Bouchardová.

Rodáčka z Westmountu v Québecu síce na prípravnom podujatí v Birminghame absolvovala svoju premiéru v "main draw" na tráve a prehrala v 1. kole, ale na tomto povrchu nemusela presviedčať o svojich vlohách - v All England Lawn Tennis and Croquet Clube totiž predvlani triumfovala vo štvorhre dievčat a minulý rok dokonca v singli aj debli junioriek.

Bouchardová sa nedávno pri svojom seniorskom debute v hlavnej súťaži na úrovni veľkej štvorky lúčila v Paríži v 2. kole, nestačila na neskoršiu finalistku Mariu Šarapovovú z Ruska. Teraz si medzi najlepšími 32 zmeria sily so Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou nasadenou ako devätnástou. "Nepopieram, je príjemné registrovať názory, že môžem byť pre svetový tenis ´ďalšou veľkou´. Som fakt šťastná, že sa mi tu znova darí. Vlani som v tomto areáli triumfovala medzi juniorkami, takže považujem AELTC za môj druhý domov," skonštatovala Kanaďanka.

Dvadsaťpäťročná dvanástka renkingu Ivanovičová štartovala na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 9. raz a jej osobným rekordom na adrese SW19 Church Road v britskej metropole zostáva semifinále už zo sezóny 2007. Vlani v osemfinálovom 4. kole nestačila na spomenutú Azarenkovú.

Dvojhra žien - 2. kolo:
Eugenie Bouchardová (Kan.) - Ana Ivanovičová (Srb.-12) 6:3, 6:3 za 63 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies