Wimbledon: Hewitt vyhral nad Wawrinkom aj prognózami lekárov

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 12:00 • 2 min
Wimbledon: Hewitt vyhral nad Wawrinkom aj prognózami lekárov

LONDÝN - Lleyton Hewitt podľa siedmich renomovaných lekárov už vôbec nemal hrať tenis, ale austrálsky nezmar je stále tu a v pondelok vyradil v prvom kole Wimbledonu jedenásteho nasadeného Stanislasa Wawrinku bez straty setu 6:4, 7:5, 6:3.

slovakia

left justify in out

Vo februári 2012 sa Hewitt rozhodol pre radikálne riešenie artritídy a deformácie palca na ľavej nohe. Nechal si odrezať z kosti a chirurgovia mu implantovali dve skrutky a kovovú platničku. "Rozprával som sa možno so siedmimi odborníkmi z celého sveta. Povedali mi, že keď ten zákrok podstúpim, s tenisom je koniec. Nepoznám športovca, ktorý by sa za takýchto okolností aspoň pokúsil o návrat. Som na seba hrdý," povedal víťaz wimbledonskej dvojhry z roku 2002. Po operácii prišiel pád bývalej svetovej jednotky až na 233. miesto v rebríčku, teraz je už na 70. pozícii - najvyššie od mája 2011. 

"Teraz viem, že stále môžem hrať tenis a vzdorovať najlepším. Ani na väčších turnajoch som sa nestratil. Idem ďalej," povedal 32-ročný dvojnásobný grandslamový víťaz. V druhom kole Wimbledonu 2013 ho v stredu čaká nemecký súper Dustin Brown. "Ešte nikdy som ho nevidel hrať. Rochey (tréner Tony Roche - pozn.) a jeho chlapci sa na neho pozrú. Určite preberieme taktiku," dodal nezlomný Hewitt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies