Wimbledon: Halepová a Bouchardová cez Nemky do semifinále

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 15:01 • 2 min
Wimbledon: Halepová a Bouchardová cez Nemky do semifinále

LONDÝN - Rumunská tenistka Simona Halepová nasadená ako tretia a kanadská trinástka hierarchie Eugenie Bouchardová v stredu zvládli nemecké prekážky vo štvrťfinále dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva).

slovakia

left justify in out

Už v utorok utvorili semifinálovú dvojicu v dolnej časti žrebu české ľaváčky Petra Kvitová a Lucie Šafářová. Štvrtú sezónu za sebou získa každý z prvých troch Majors roka iná hráčka. 

 

Halepová zvíťazila nad obhajkyňou finálovej účasti Sabine Lisickou z Nemecka za 57 minút 6:4, 6:0. Finalistka nedávneho rovnako významného parížskeho antukového Roland Garros spočiatku mala manko 1:4, odvtedy si pripísala 11 gemov v rade. 

 

Bouchardová prekonala ľaváčku Angelique Kerberovú za 72 minút 6:3, 6:4. V úvodnom dejstve odvrátila za stavu 3:3 štyri jednotlivé brejkbaly a následne zužitkovala svoju piatu možnosť v ôsmej hre. V druhej časti odskočila na 4:1 s dvojitým brejkom. Súperka sa ešte dostala na 3:4, resp. k dvom brejkbalom v desiatom geme, už si však nevynútila pokračovanie. 

Halepová už pozná takúto situáciu, nepociťuje tlak

 

Rodáčka z Konstance Halepová síce dala o jeden "winner" menej ako Lisická (16:17), ale mala citeľne istejšiu ruku - nevynútené chyby 11:20. Po svojom prvom podaní si 22-ročná zverenkyňa niekdajšieho kouča Belgičanky Kim Clijstersovej Wima Fissetteho Halepová pripísala 80 % takto rozohraných fiftínov, súperka len 56 %. 

 

"Nebolo to také jednoduché, ako to možno vyzeralo. Začala som poslabšie, potom som sa však dostala do zápasu. Zahrala som optimálne, vychutnala som si každý okamih na hlavnom dvorci a som šťastná, že sa mi podarilo postúpiť dokonca len vo dvoch setoch. Mám viac sebavedomia ako v minulosti a tajomstvom je bojovnosť a pozitívny prístup. Už na Roland Garros som sa ocitla v úlohe najvyššie renkingovo postavenej hráčky medzi zostávajúcimi, takže teraz nepociťujem tlak," povedala podľa BBC Halepová, ktorá dosiahla svoj okrúhly 250. singlový úspech na hlavnej profesionálnej úrovni. Zhodou okolností nechala 24-ročnú Lisickú (19.) na méte 249. V bilancii zo vzájomných súbojov upravila na 3:1, hoci spočiatku prehrávala. Nadviazala ma májový madridský antukový úspech 5:7, 6:3, 6:2. 

 

Víťazka siedmich turnajov Halepová je prvou Rumunkou v semifinále v britskej metropole. Vo štvrťfinále bola v rokoch 1978 a 1981 jej terajšia manažérka Virginia Ruziciová. Halepová dosiaľ mala na adrese SW19 Church Road osobný rekord v podobe prienikov do 2. kola edícií 2011 a 2013. Ak postúpi do finále, posunie sa na 2. priečku v počítačovom poradí, čo by bolo jej nové maximum. 

Bouchardová v treťom semifinále na GS v rade, chce viac

Dvadsaťročná premožiteľka Daniely Hantuchovej z 1. kola Bouchardová je v semifinále na treťom podujatí veľkej štvorky v rade, vo finále ešte nebola. Proti 26-ročnej sedmičke hodnotenia Kerberovej mala pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 29:20, Nemka 17:14. Kanaďanka zužitkovala 3 z 13 brejkbalov (v porovnaní so štatistikou 1 z 8) a zvládla 12 zo 16 zákrokov pri sieti. S Halepovou má skóre 0:1. Skúsi jej odplatiť prehru 2:6, 6:1, 4:6 z marcového osemfinále v kalifornskom Indian Wells. Proti Kerberovej sa dostala na 2:1. Pripomenula prevahu 6:1, 6:2 z RG 2014. Na tomto turnaji ešte neprehrala ani set. 

 

Montrealčanka Bouchardová sa predvlani na tomto podujatí radovala vo dvojhre aj štvorhre junioriek (v tej už v roku 2011). Držiteľka označenia Nováčik roka 2013 WTA bola minulý rok v 3. kole seniorského Wimbledonu, prehrala v ňom so Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou. Na GS mala minulý rok štatistiku 4:3, v tejto sezóne zatiaľ 15:2 (rovnako ako Halpeová). Bouchardová sa v apríli v Québec City podieľala na víťazstve Kanaďaniek nad Slovenkami v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 reprezentačných družstiev žien. K 7. júlu sa premiérovo v kariére ocitne v Top 10. Najvyššie môže byť v pondelok na 8. pozícii, čím by vyrovnala národný rekord Carling Bassettovej-Segusovej. 

 

"Bez diskusie to bol náročný boj. Ku koncu som vedela, že ešte nie je úplne hotovo, ale odolala som jej náporu a podarilo sa mi zavŕšiť to. Uvedomovala som si, že nesmiem v myšlienkach predbiehať dianie. Zostávala som v prítomnosti a snažila som sa forsírovať moju hru," povedala Bouchardová a smerom k semifinále doplnila: "Simona je veľmi dobrou hráčkou a som pripravená na zložitú bitku. Som nadšená z ďalšieho postupu do semifinále na vrcholnej scéne, rada by som však tentoraz zašla ešte ďalej." 


Dvojhra žien - štvrťfinále: 
Simona Halepová (Rum.-3) - Sabine Lisická (Nem.-19) 6:4, 6:0 za 57 minút 
Eugenie Bouchardová (Kan.-13) - Angelique Kerberová (Nem.-9) 6:3, 6:4 za 72 minút 

Už od utorka známa semifinálová dvojica (dolná polovica žrebu): 
Lucie Šafářová (ČR-23) - Petra Kvitová (ČR-6) / bilancia: 0:5 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies