Wimbledon: Federer vo štvrťfinále proti Wawrinkovi, Nišikori končí

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 16:16 • 2 min
Wimbledon: Federer vo štvrťfinále proti Wawrinkovi, Nišikori končí

WIMBLEDON - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa v utorok prebojoval do štvrťfinále na treťom grandslame roka vo Wimbledone už dvanástykrát v kariére. V osemfinále si ako nasadená štvorka poradil so Španielom Tommym Robredom za 94 minút v troch setoch 6:1, 6:4, 6:4.

slovakia

left justify in out

Švajčiar dovolil súperovi v prvom sete získať len jeden gem a hoci ten v ďalších dvoch dejstvách zlepšil svoj pohyb na základnej čiare i hru na sieti, na bývalú svetovú jednotku to nestačilo. Federer upravil bilanciu vzájomných konfrontácií s Robredom už na 11:1 vo svoj prospech. 

 

Vo štvrťfinále sa stretne v derby s krajanom Stanislasom Wawrinkom, ktorý v utorok zdolal ďalšieho nasadeného Španiela Feliciana Lopeza 7:6 (5), 7:6 (7), 6:3.

 

Svoje účinkovanie na londýnskej tráve skončil desiaty nasadený Japonec Kei Nišikori, keď v osemfinále nestačil na turnajovú osmičku Kanaďana Miloša Raoniča. Hoci sa mu podarilo získať prvý set, po prehre v tom druhom nezvládol tajbrejk tretieho dejstve. Dvakrát stratil svoj servis a síce za stavu 2:6 pre súpera odvrátil ešte dva setbaly, v jedenástej výmene získal Raonič dôležitý set a zápas dotiahol do víťazného konca.  

dvojhra - osemfinále:
Roger Federer (4-Švaj.) - Tommy Robredo (23-Šp.) 6:1, 6:4, 6:4
Stanislas Wawrinka (5-Švaj.) - Feliciano Lopez (19-Šp.) 7:6 (5), 7:6 (7), 6:3
Miloš Raonič (8-Kan.) - Kei Nišikori (10-Jap.) 4:6, 6:1, 7:6 (4), 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies