Wimbledon: Federer je úplne iný level, doslova zničil nášho Lukáša Lacka

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 17:21 • 2 min
Wimbledon: Federer je úplne iný level, doslova zničil nášho Lukáša Lacka

Wimbledon - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Najvyššie nasadenému obhajcovi titulu Švajčiarovi Rogerovi Federerovi podľahol 4:6, 4:6, 1:6. Jeho maximom na trávnatých dvorcoch All England Clubu zostáva 3. kolo z rokov 2016 a 2012. Posledným slovenským želiezkom v singli zostala Dominika Cibulková, ktorá nastúpi vo štvrtok proti Britke Johanne Kontovej.

slovakia

left justify in out

Lacko v prvom sete na centri vo Federerovej "obývačke" držal s favoritom krok do stavu 3:3- V siedmom geme osemnásobný wimbledonský šampión prelomil podanie slovenskej jednotky a výhodu brejku pretavil v zisk úvodného dejstva. Federer výborne servoval, varioval údery, často využíval stopbaly. Neraz uspal súpera bekhendovými slajzmi, potom prešiel rýchlo do útoku a nekompromisne zakončil výmenu forhendovým winnerom do odkrytej časti kurtu. O osude druhého setu rozhodol Federerov brejk na 3:2.

 

Švajčiar súkal jedno eso za druhým, pri jeho servise sa prakticky nehrali žiadne výmeny. Na začiatku tretieho setu si po dvoch brejkoch vybudoval náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca. V siedmom geme premenil po víťaznom forhende hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Lackom na 3:0. Aj v roku 2014 na Roland Garros a v januári 2011 na Australian Open ho zdolal v troch setoch.

 

Federer v tomto roku štartuje vo Wimbledone jubilejný dvadsiatykrát, čo je rekord v Open ére. Ak by získal deviaty titul, vyrovnal by zápis legendárnej Američanky Martiny Navratilovej.

 

muži - dvojhra - 2. kolo:

Roger Federer (1-Švajč.) - Lukáš LACKO (SR) 6:4, 6:4, 6:1

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona