Djokovičov kouč Vajda: Novakovi vo finále chýbala ostrosť

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 08:09 • 2 min
Djokovičov kouč Vajda: Novakovi vo finále chýbala ostrosť

BRATISLAVA 9. júla (SITA) - Slovenský tréner srbského tenistu Novaka Djokoviča Marián Vajda v nedeľu - na rozdiel od sezóny 2011 - zažil wimbledonské finále v lóži zdolaného hráča. Uvedomil si aj odlišnosť atmosféry, keďže jeho zverenec tentoraz čelil domácemu Andymu Murraymu, predvlani to bol Španiel Rafael Nadal.

slovakia

left justify in out

"Veľmi dôležitým faktorom bol ten akoby druhý súper, pretože okrem Murrayho hral Novak aj proti väčšine zo 16 000 ľudí v hľadisku," upozornil Marián Vajda v rozhovore pre agentúru SITA a dodal: "Nastúpil na finále akosi zviazane, odišiel mu servis a nebol koncentrovaný, ako mal byť. Súper hral veľmi solídne, málo kazil a v minulosti nebolo zvykom, aby až toľko vydržal vo výmenách. Hlavné však bolo, že Novakovi chýbala ostrosť, nezakončoval dostatočne dôrazne. Práve na potrebu tej väčšej ostrosti som počas zápasu v rámci možností poukazoval, kričal som to naňho aj v srbčine." 

Murray zvíťazil 6:4, 7:5, 6:4, pričom v druhom sete sa zachránil z 1:4 a v treťom predviedol obrat z 2:4. "Pred finále som veril, že to Novak zvládne, ale aj pre zahraničné médiá som to označoval za veľmi otvorený zápas 50 na 50. Môj zverenec vstúpil do turnaja fantasticky, prvé štyri kolá odohral vynikajúco, ale už v semifinále proti Del Potrovi to trošku stratil. Stavil na kvázi obranný štýl, čo nebolo správne. Argentínčan sa chytal a koncovka bola len o lepších nervoch," uznal Vajda. 

Djokovič sa stretol s Murraym vo finále tretieho podujatia veľkej štvorky v rade, na ktorom obaja štartovali. Brit nadviazal na triumf z vlaňajších US Open a revanšoval sa za Australian Open. "Murray nanovo nastavil latku, bol v tej svojej hre solídny. Kvalitatívna úroveň je vysoká a na otázku, či Murray môže byť jednotkou, odpovedám, že raz sa to môže stať. Zdá sa, že práve oni dvaja po ére súbojov Federera s Nadalom prevzali z nadčasového hľadiska dominanciu a začali diktovať, vyjadruje to aj rebríček. Teraz je na Novakovi, aby on ako jednotka nastavil tú latku ešte vyššie. Máme niekoľko týždňov do zámorských turnajov s vrcholom v podobe US Open na analýzu dôvodov, ktoré viedli k finálovému neúspechu," podotkol Vajda, ktorý sa k Djokovičovi znova pripojí pred spomenutým newyorským turnajom: "V Cincinnati a Toronte s ním bude asistent Dušan Vemič." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona