Wimbledon: Djokovič v 2. kole uzavrel bilanciu Nieminena

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 16:37 • 2 min
Wimbledon: Djokovič v 2. kole uzavrel bilanciu Nieminena

LONDÝN 1. júla (SITA) - Srbský obhajca titulu Novak Djokovič nasadený ako prvý zvíťazil v stredajšom zápase 2. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna - 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) nad Fínom Jarkkom Nieminenom za 92 minút presvedčivo 6:4, 6:2, 6:3.

slovakia

left justify in out

Uzavrel tým bilanciu 33-ročného ľaváka na tomto podujatí, jej vrcholom zostane štvrťfinále ročníka 2006. Severan s minulosťou 13. muža renkingu Nieminen totiž nedávno oznámil, že táto sezóna je jeho rozlúčkovou. 

 

"Gratulujem Jarkkovi k úžasnej kariére. Bol na okruhu toľko rokov, je to veľmi príjemný chalan, jeden z najpríjemnejších mimo dvorca, ale zároveň bojovník na kurte," povedal Djokovič podľa webu podujatia a dodal: "Myslím si, že som si dnes počínal dobre. On bol brejk hore, ale ja som sa pozbieral a nadobudol som kontrolu nad vývojom. Je dobré, že v takýto horúci deň som nepobudol na dvorci nejako dlho. Azda budem schopný v ďalšom kole predviesť ešte kvalitnejší výkon." Srba vyzve 22-ročný Austrálčan Bernard Tomic (26.). Oficiálna vzájomka má podobu 3:0 pre Djokoviča, začal víťazstvom 6:2, 3:6, 6:3, 7:5 vo wimbledonskom štvrťfinále už pred štyrmi rokmi. Tomic sa presadil na perthskom Hopman Cupe 2013 miešaných družstiev. 

 

Djokovič mal v stredu na Centre Courte pomer "winnerov" a nevynútených chýb 38:13, Nieminen 15:18. Srb nastrieľal 8 es a zvládol 26 z 30 zákrokov pri sieti. Využil 5 zo 14 brejkbalov, Fín premenil jedinú možnosť, ktorú si vypracoval. 

 

Líder svetového rebríčka Djokovič upravil v štatistike zo vzájomných súbojov s Nieminenom (92.) na 6:1. V 1. kole parížskeho Roland Garros 2015 triumfoval 6:2, 7:5, 6:2. Jedinú prehru inkasoval v januári 2009 v Sydney. 

 

Dvadsaťosemročný Belehradčan Djokovič sa usiluje o svoj tretí celkový triumf v All England Lawn Tennis and Croquet Clube (okrem vlaňajška uspel aj v sezóne 2011). Ak sa mu to podarí, vyrovná miestnu štatistiku svojho nemeckého hlavného kouča Borisa Beckera (trofeje z edícií 1985, 1986, 1989). Aj Mariánom Vajdom stále trénersky dozorovaný Djokovič hral do tohto týždňa naposledy 7. júna, keď vo finále RG vo francúzskej metropole podľahol Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi. Minulý týždeň sa však rozcvičil na exhibičnom podujatí The Boodles Challenge v Stoke Poges. 

 

Stále platí, že "Nole" Djokovič na veľkej štvorke neprehral presne v 2. kole od medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2008, vtedy ho v tejto fáze vyradil Rus Marat Safin. Niekdajšia jednotka hodnotenia bola v tej chvíli na 75. priečke v systéme, čo zostáva Djokovičovou renkingovo najhoršou prehrou na Majors. Srb má z takejto úrovne osem trofejí. 

 

Najvyšší nasadený hráč tropol v 2. kole Wimbledonu v tzv. Open Ere iba raz: v sezóne 1987 sa to pritrafilo spomenutému Beckerovi. Obhajca titulu na adrese SW19 Church Road naposledy prehral práve medzi najlepšími 64 predvlani, bol to Švajčiar Roger Federer, ktorého prekonal Ukrajinec Sergij Stachovskij. 

Nieminen má po strede skóre 0:12 proti úradujúcim lídrom počítačového poradia. V pondelok v 1. kole sám ukončil wimbledonskú kariéru Austrálčana Lleytona Hewitta, londýnskeho šampióna z roku 2002. 

 

Dvojhra mužov - 2. kolo: 
Novak Djokovič (Srb.-1) - Jarkko Nieminen (Fín.) 6:4, 6:2, 6:3 za 92 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies