Wimbledon: Djokovič prvým finalistom mužskej dvojhry

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 17:17 • 2 min
Wimbledon: Djokovič prvým finalistom mužskej dvojhry

LONDÝN - Najvyššie nasadený srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

slovakia

left justify in out

Šampión z roku 2011 si v úvodnom semifinále poradil s jedenástkou "pavúka" Bulharom Grigorom Dimitrovom v štyroch setoch 6:4, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (7). V dueli o siedmy grandslamový titul nastúpi v nedeľu proti víťazovi súboja medzi grandslamovým rekordérom Švajčiarom Rogerom Federerom a Kanaďanom Milošom Raoničom. Ak zvíťazí, v pondelok vystrieda Španiela Rafaela Nadala na čele svetového rebríčka ATP.  
      

O osude prvého setu rozhodol piaty gem, v ktorom Djokovič čistou hrou prelomil súperovo podanie. V druhom dejstve sa "Nole" po rýchlom brejku ujal vedenia 3:1. Dimitrov však v ďalších minútach pridal na agresivite, získal päť gemov v rade a set sa stal jeho korisťou. V treťom dejstve si obaja hráči držali svoje podania a tak rozhodnutie padlo v tajbrejku, v ktorom dominoval Djokovič. Vo štvrtom dejstve mal Dimitrov za stavu 5:4 po sérii svetových úderov k dispozícii setbal, Djokovič ho však vďaka kvalitnému prvému podaniu odvrátil a vynútil si tajbrejk. V ňom viedol Bulhar 6:3, no Srb odvrátil všetky tri setbaly a za stavu 8:7 premenil aj s pomocou pásky v poradí druhý mečbal.
      

Djokovič priznal, že Dimitrov bol tvrdým orieškom. "Hral som proti budúcej svetovej hviezde. Bolo to pre neho prvé grandslamové semifinále, no potvrdil, že už teraz je extratriedou. Mal som dobrý začiatok, viedol som 1:0 na sety a 3:1 v druhom dejstve, no rovnako ako v dueli s Marinom Čiličom som súperovi dovolil dostať sa do hry. Grigor má skvelé údery a cit pre loptičku, najmä jeho nabiehaný forhend je výborný. Za posledných šesť-osem mesiacov urobil veľký progres. O to som radšej, že som tento náročný zápas zvládol. Už sa teším na nedeľu. Prehral som niekoľko grandslamových finále v rade, teraz je predo mnou obrovská výzva získať druhý wimbledonský titul," povedal Srb v prvom interview priamo na kurte.
            
      

muži - dvojhra - semifinále:      

Novak Djokovič (1-Srb.) - Grigor Dimitrov (11-Bul.) 6:4, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (7)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies