Wimbledon: Djokovič postúpil suverénne do 3. kola dvojhry

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 17:33 • 2 min
Wimbledon: Djokovič postúpil suverénne do 3. kola dvojhry

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič nasadený ako druhý zvíťazil za 93 minút jednoznačne 6:2, 6:2, 6:1 nad Čechom Adamom Pavláskom vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne (3. - 16. júla, celková dotácia 31,6 milióna libier, tráva). Miestny šampión zo sezón 2011, 2014 a 2015 Djokovič hral s 22-ročným 136. mužom hodnotenia Pavláskom premiérovo v kariére. Medzi najlepších 32 v britskej metropole sa prebojoval deviaty raz bez prerušenia.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročného Belehradčana Djokoviča v sobotu vyzve nevyspytateľný Lotyš Ernests Gulbis, ktorý v 2. kole premohol argentínskeho dobyvateľa US Open 2009 Juana Martína Del Potra nasadeného ako dvadsiateho deviateho 6:4, 6:4, 7:6 (3). Srb vedie nad Lotyšom v bilancii zo vzájomných konfrontácií 6:1.

 

Rekonvalescent Gulbis momentálne je až na 589. pozícii v hierarchii, ale už bol aj v Top 10, na Roland Garros 2014 sa prebojoval do semifinále. Na Wimbledone bol v 3. kole ročníka 2013, nikdy nie ďalej.

"Celkovo sa mi dnes podarilo presadiť si vlastný rytmus a hrať to, čo som zamýšľal. Panuje veľké teplo a nie je ľahké hrať bod za bodom, keď sme tam mali aj dlhé výmeny. O súperovi som toho nevedel nejako veľa, počas ostatných 48 hodín som sa snažil nazbierať toľko informácií, koľko sa len dalo. Preňho to bola veľká udalosť a som si istý, že si dokáže počínať aj lepšie, dnes všetko hralo pre mňa. Bolo pekné dozvedieť sa, že som ho v mladosti inšpiroval mojím tenisom. Viem sa vžiť do jeho pocitov," povedal Djokovič.

Zverenec Andreho Agassiho a čerstvo aj Maria Ančiča Djokovič v utorok v 1. kole viedol nad Martinom Kližanom 6:3, 2:0 a 30:0 na príjme, keď Slovák odstúpil pre zranenie ľavej nohy. Srb vtedy dosiahol 234. zápasový úspech na veľkej štvorke, čím osamel na historickej druhej pozícii pred Američanom Jimmym Connorsom. Vedie Švajčiar Roger Federer (315 pred štvrtkom).

Víťaz minulotýždňového prípravného podujatia v Eastbourne Djokovič vlani v All England Lawn Tennis and Croquet Clube stroskotal už v 3. kole, postaral sa o to Američan Sam Querrey. Bývalý líder hodnotenia "Nole" Djokovič, aktuálne 4. v renkingu pre nasadzovanie, má na konte 12 vrcholných trofejí. Dosiaľ naposledy sa radoval vlani na parížskom antukovom turnaji Roland Garros, čím zavŕšil tzv. kariérny Grand Slam.

Dvojhra mužov - 2. kolo:


Novak Djokovič (Srb.-2) - Adam Pavlásek (ČR) 6:2, 6:2, 6:1 za 93 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies