Wimbledon: Djokovič porazil Mannarina 2. kole

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 18:09 • 2 min
Wimbledon: Djokovič porazil Mannarina  2. kole

LONDÝN - Srbský líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič je prvým známym účastníkom 3. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (27. júna - 10. júla, celková dotácia 28,1 milióna libier, tráva).

slovakia

left justify in out

V stredu si v 2. kole poradil za 124 minút s Francúzom Adrianom Mannarinom 6:4, 6:3, 7:6 (5). V treťom sete Djokovič napokon nedoplatil na premrhanie náskoku 5:3. Hralo sa pod zatiahnutou strechou Centre Courtu, na "vonkajších" dvorcoch sú plachty chrániace pred dažďom.

Djokovič si pripísal jubilejný 30. zápasový úspech na veľkej štvorke v rade, prostredníctvom tejto série osamel na historickej tretej pozícii za Američanom Don Budgom (37) a Austrálčanom Rodom Laverom (31). Odpútal sa od 29-zápasovej Laverovej inej šnúry. V premiérovom vzájomnom súboji pokazil Mannarinovi (55.) jeho stredajšie 28. narodeniny. Medzi najlepšími 32 si zmeria sily s úspešným zo súboja Thomaz Bellucci (Braz.) - Sam Querrey (USA-28). Do 3. kola Wimbledonu sa prebojoval ôsmy raz v rade. V 2. kole na Majors neprehral od nezdaru s Rusom Maratom Safinom v sezóne 2008 práve pri Temži.

Djokovič zaznamenal svoj 40. úspech proti Francúzom z ostatných 41 konfrontácií, v rámci tejto pasáže ho prekonal iba Jo-Wilfried Tsonga predvlani v auguste v Toronte. Celkovo to proti zástupcom krajiny galského kohúta má 93:17.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič sa usiluje o čistý hetrik v britskej metropole a celkovo svoj štvrtý miestny triumf, prvý raz sa radoval pred piatimi rokmi. Dvadsaťdeväťročný Belehradčan hrá na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2016 ako šampión z tohtoročných rovnako cenných melbournských Australian Open a parížskeho Roland Garros. Prvú polovicu pravého Grand Slamu pred ním naposledy zvládol Američan Jim Courier v roku 1992, v All England Lawn Tennis and Croquet Clube potom zaváhal v 3. kole. Tenisový svet čaká na tzv. kalendárny Grand Slam od sezóny 1969 a takéhoto kúsku spomenutého Lavera.

"Nole" Djokovič sa môže stať iba druhým mužom po Budgovi s piatimi Majors v zbierke bez prerušenia. Američanova séria z rokov 1937 a 1938 dokonca mala šesť položiek.

Dvojhra mužov - 2. kolo:


Novak Djokovič (Srb.-1) - Adrian Mannarino (Fr.) 6:4, 6:3, 7:6 (5) za 124 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona