Wimbledon: Djokovič na úvod zdolal domácu voľnú kartu

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 17:01 • 2 min
Wimbledon: Djokovič na úvod zdolal domácu voľnú kartu

LONDÝN - Srbský líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič zvíťazil za 122 minút nie bez zápletky 6:0, 7:6 (3), 6:4 nad domácim držiteľom voľnej karty a rovesníkom Jamesom Wardom v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (27. júna - 10. júla, celková dotácia 28,1 milióna libier, tráva).

slovakia

left justify in out

Favorit nedoplatil v druhom sete na premrhanie náskoku 3:0, resp. nevyužitie troch brejkbalov v rade za stavu 4:3. Sám v jedenástej hre odvrátil tri jednotlivé hrozby straty podania, neskôr lepšie zvládol tajbrejk a už si na Centre Courte udržal kontrolu nad vývojom. Djokovič mal pomer "winnerov" a nevynútených chýb 29:21, Ward 25:29.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič sa usiluje o čistý hetrik v britskej metropole a celkovo svoj štvrtý miestny triumf, premiérovo sa radoval pred piatimi rokmi. V 2. kole bude hrať prvý raz v kariére s 27-ročným Francúzom Adrianom Mannarinom (55.).

Dvadsaťdeväťročný Belehradčan Djokovič hrá na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2016 ako šampión z tohtoročných rovnako cenných melbournských Australian Open a parížskeho Roland Garros. Prvú polovicu pravého Grand Slamu pred ním naposledy zvládol Američan Jim Courier v roku 1992, v All England Lawn Tennis and Croquet Clube potom zaváhal v 3. kole. Srb dosiahol svoj už 29. zápasový úspech na veľkej štvorke v rade. Tenisový svet čaká na tzv. kalendárny Grand Slam od sezóny 1969 a takéhoto kúsku Austrálčana Roda Lavera.

"Nole" Djokovič sa môže stať iba druhým mužom po Donovi Budgovi s piatimi Majors v zbierke bez prerušenia. Američanova séria z rokov 1937 a 1938 dokonca mala šesť položiek.

Momentálne 177. hráč hodnotenia Ward sa nestal najnižšie renkingovo postaveným premožiteľom Djokoviča od Srbovho odstúpenia z duelu s krajanom Filipom Krajinovičom, vtedy až 319. v počítačovom poradí, v belehradskom štvrťfinále 2010. Najbližší Djokovičov nezdar bude okrúhly 150. v kariére.

Stále platí, že držiteľ tucta grandslamových trofejí a dovedna 65 singlových primátov Djokovič sa na Wimbledone vždy prebojoval minimálne do 2. kola. Hneď na úvod niektorého z vrcholných podujatí ho naposledy prekonal už na AO 2006 Američan Paul Goldstein.

Dvojhra mužov - 1. kolo:


Novak Djokovič (Srb.-1) - James Ward (V. Brit.) 6:0, 7:6 (3), 6:4 za 122 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies