Wimbledon: Djokovič cez Simona do osemfinále proti Tsongovi

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 17:57 • 2 min
Wimbledon: Djokovič cez Simona do osemfinále proti Tsongovi

LONDÝN - Najvyššie nasadený Novak Djokovič zo Srbska zvíťazil v piatkovom zápase 3. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva) nad Francúzom Gillesom Simonom za 127 minút 6:4, 6:2, 6:4.

slovakia

left justify in out

V šiestom geme tretieho dejstva Djokovič vystrašil svojich priaznivcov, keď si pri nekoordinovanom páde udrel ľavé rameno a s grimasou od bolesti zamieril na lavičku na ošetrenie, ale po ňom na hlavnom dvorci pokračoval a napokon potreboval minimum setov. Mečbal na príjme premenil smečom. 

 

V osemfinále si 27-ročný Belehradčan Djokovič, šampión v All England Lawn Tennis and Croquet Clube zo sezóny 2011, zmeria sily s ďalším Francúzom Jo-Wilriedom Tsongom. 

 

"Keď som sa ocitol na zemi, pocítil som ostrú bolesť. Len som dúfal, že nepôjde o niečo vážne. Našťastie, nebolo to poškodenie, ktoré by mi bránilo hrať ďalej. Svalstvo na tom mieste mám z nárazu pomerne citlivé a som rád, že som sa po tom incidente rýchlo dostal ďalej. Teraz budem mať dokonca dva dni voľna a pokúsim sa dať dokopy na duel s Tsongom, ktorý bude pre oboch skvelou výzvou. On je pravidelným účastníkom grandslamových druhých týždňov, na tráve sa mu darí, miluje energiu veľkých kurtov," cituje BBC Djokoviča, ktorý k zápasu so Simonom uviedol: "Dnes som párkrát stratil servis, ale celkovo som zahral solídne. V treťom sete to mohlo dopadnúť hocijako, ja som však v kľúčových okamihoch volil správne riešenia." 

Dvojhra mužov - 3. kolo: 
Novak Djokovič (Srb.-1) - Gilles Simon (Fr.) 6:4, 6:2, 6:4 za 127 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies