Wimbledon: Dimitrovovi nepomohlo ani trucovanie, skončil v 2.kole

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 17:27 • 2 min
Wimbledon: Dimitrovovi nepomohlo ani trucovanie, skončil v 2.kole

LONDÝN - Po ruskej tenistke Marii Šarapovovej sa rozlúčil s Wimbledonom už v 2. kole aj jej bulharský priateľ Grigor Dimitrov. Vo štvrtok na londýnskej tráve odvrátil pri vlastnom podaní dva mečbaly Slovinca Gregu Žemlju pri skóre 6:7, v piatkovej dohrávke od stavu 8:9 eliminoval v 18. geme ďalšie tri hrozby, ale neodolal dovedna šiestej - 6:3, 6:7 (4), 6:3, 4:6, 9:11 za 4:04 h hry.

slovakia

left justify in out

Predchádzal tomu Dimitrovov dočasný truc. Posadil sa na lavičku na protest proti šmykľavosti trávnatého povrchu, keď pri svojom podaní stratil rovnováhu a viedlo to k súperovmu mečbalu. Z hľadiska sledovala túto etudu miestna šampiónka zo sezóny 2004 Šarapovová, ktorá pocítila zradnosť aj tvrdosť povrchu už v stredu, ošetrovali ju v šatni a podľahla Portugalčanke Michelle Larcherovej-De Britovej 3:6, 4:6.

Empajrový rozhodca aj arbiter turnaja nechali Dimitrova so Žemljom 10 minút čakať na pominutie dažďovej prehánky, šťastena sa však počas odmlky nepresunula na Bulharovu stranu. Napokon pykal aj za to, že v tomto "maratóne" premenil iba 2 z 18 brejkbalov. Nič mu nebolo platné, že nazbieral o 8 loptičiek viac (193:185).

"Začalo pršať už počas rozohrávky. Trochu som očakával, že arbitri zasiahnu. Keď som sa pošmykol a spadol som, narazil som si bok. Povedal som rozhodcovi, že za takýchto okolností nepokračujem," posťažoval sa 22-ročný šampión zo súťaže chlapcov v areáli All England Lawn Tennis and Croquet Clubu z roku 2008 Dimitrov a k všeobecne diskutovanej téme dodal: "Veľa ľudí hovorí o povrchu. Podľa mňa je to zložité najmä pre hráčov s agresívnym pohybom. Považujem sa za jedného z nich."

Bulhar sa ocitol v epicentre nedávnej verbálnej roztržky medzi Šarapovovou a americkou líderkou svetového rebríčka WTA Serenou Williamsovou. Druhá spomenutá - v minulosti ich v civilnom živote spájali - ho v rozhovore pre Rolling Stone označila za muža s čiernym srdcom. "Vy mi povedzte, aké srdce mám. Ja som tu na to, aby som hovoril o klzkosti kurtov, počte zranení a množstve odstúpení. Nemyslím si, že by sme sa mali zaoberať tamtým. Je to minulosť a zabudnutá vec," podotkol Dimitrov a k prítomnosti Rusky na svojom zápase dodal: "Nepociťujem zvýšený tlak, Naopak, ešte viac ma to burcuje a som rád, že ona je tu pre mňa. Podľa mňa sa práve to najviac ráta."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies