Wimbledon: Dateová-Krummová postupom do 3.kola prekonala vekový rekord

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 15:54 • 2 min
Wimbledon: Dateová-Krummová postupom do 3.kola prekonala vekový rekord

LONDÝN - Japonská tenistka Kimiko Dateová-Krummová vo štvrtok zvíťazila v 2. kole Wimbledonu nad Rumunkou Alexandrou Cadantovou za 85 minút 6:4, 7:5, vo veku 42 rokov je najstaršia účastníčka 3. kola na londýnskej tráve v tzv. otvorenej ére, ktorá sa začala v roku 1968. V roku 1985 bola domáca Virginia Wadeová takto ďaleko vo veku presne 39 rokov a 362 dní.

slovakia

left justify in out

Niekdajšia štvorka počítačového poradia WTA Dateová-Krummová, teraz 84. v renkingu, debutovala v hlavnej súťaži na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka v sezóne 1989 (Cadantová ešte nebola na svete). V roku 1996 si Ázijčanka zahrala v All England Lawn Tennis and Croquet Clube v semifinále, v ktorom podľahla Nemke Steffi Grafovej. Odvtedy nebola v britskej metropole za 2. kolom.

Dateová-Krummová sa najbližšie stretne s americkou 5-násobnou a úradujúcou miestnou šampiónkou Serenou Williamsovou, líderkou počítačového poradia. Pôjde o zápas s veľkým symbolickým nábojom.

"Ešte sme spolu nehrali, ale pociťujem k nej veľký rešpekt. Je veľmi inšpirujúce, že vo svojom veku dokáže predvádzať natoľko kvalitný tenis. Som si vedomá toho, že na tráve predstavuje reálnu hrozbu. Má skvelú koordináciu medzi očami a rukami. Vysiela neuveriteľné údery. Bez ohľadu na to, ako tvrdo súperky udierajú do loptičky, dokáže ju registrovať a vrátiť. Má úžasný cit pre loptu a nádherné voleje, často sa objavuje pri sieti. Na tomto povrchu tým dokáže narobiť nepríjemnosti. Hrá naozaj plocho, takže loptička zostáva nízko. Bez diskusie musím byť pripravená. V žiadnom prípade neočakávam ľahký zápas," uznala S. Williamsová a dodala: "Nevidela som sa v súťažnom dianí ako 31-ročnú, takže si určite nedokážem predstaviť, že by som hrala v 42 rokoch."

Japonka všade okrem kurtov preferuje ľavú ruku. V roku 2004 zabehla Londýnsky maratón pod 3:30 h. V súťažnom dianí absentovala od sezóny 1996 až do mája 2008 pre nedostatok motivácie.

Dateová-Krummová predvlani vo Wimbledone dostala do troch setov Venus Williamsovú (7:6 /8/, 3:6, 6:8), ktorá teraz zo zdravotných dôvodov absentuje. "Videla som ten zápas. Prišla som počas neho asi o štyri roky života. Určite si s Venus pohovorím a pokúsime sa prísť spoločne na to, čo by som mala robiť, aby som mohla predviesť maximálny výkon," predznamenala Serena.

Dvojhra žien - 2. kolo:
Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) - Alexandra Cadantová (Rum.) 6:4, 7:5 za 85 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona