Wimbledon: Cibulková skončila vo štvrťfinále, v sobotu sa bude vydávať

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 20:50 • 2 min
Wimbledon: Cibulková skončila vo štvrťfinále, v sobotu sa bude vydávať

WIMBLEDON - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako nasadená devätnástka prehrala s Ruskou Jelenou Vesninovou hladko v dvoch setoch 2:6, 2:6. Víťazka turnaja WTA v Eastbourne nedokázala zopakovať výkon z pondelňajšieho osemfinálového duelu proti Poľke Agnieszke Radwaňskej, ktorý jej odčerpal veľa síl.

slovakia

left justify in out

Na tráve All England Clubu vyrovnala svoje maximum z roku 2011. Aj vtedy skončila vo štvrťfinálovom súboji na rakete Rusky - bývalej svetovej jednotky Marie Šarapovovej. Z Wimbledonu si Cibulková odnáša prémiu 250.000 eur a 430 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie z 18. na 12. miesto. V prípade postupu medzi elitné kvarteto by sa vrátila do Top ten. Vesninová nastúpi v semifinále proti najvyššej nasadenej obhajkyni titulu Američanke Serene Williamsovej, ktorá si poradila s Ruskou Anstasiou Pavľučenkovovou 6:4, 6:4.

 

Cibulková v úvodnom geme, ktorý trval osem minút, odvrátila dva brejkbaly a udržala si podanie. Vesninová však v ďalších minútach získala päť gemov v rade a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Ruska skvele podávala, zahrávala loptičky tesne po odskoku, jej údery mali dobrú dĺžku. Cibulková sa nevedela dostať do správneho tempa, v dôležitých momentoch robila príliš veľa nevynútených chýb. V druhom dejstve Vesninová po dvoch brejkoch odskočila slovenskej jednotke na 4:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Nadviazala na triumf na Cibulkovou z Wimbledonu 2009 a upravila vzájomnú bilanciu na 4:3.

 

Cibulková priznala, že nastúpiť na štvrťfinále 24 hodín po trojsetovej bitke s Radwaňskou bolo náročné. "Nemala som žiaľ deň voľna ako pred predchádzajúcimi zápasmi. Cítila som sa unavená, bola som v takom emočnom útlme, nedokázala som zo seba vyžmýkať viac. Dala som do kurtu oveľa menej returnov ako zvyčajne. Nechcem však v žiadnom prípade zhadzovať výkon súperky, ktorá hrala výborne. Veľmi dobre servovala, tlačila ma, jej hra mala vysoký level. Nemala som žiaden záchytný bod. Aj keď som sa v niektorých gemoch dostala na 30:30, potom ma zatlačila. alebo som bola pri loptičke o pár sekúnd neskôr a následne som spravila chybu. Vesninová aj vo výmenách dominovala, bola dnes lepšia," povedala pre TASR zverenka trénera Mateja Liptáka.

 

S trávnatou sezónou vyslovila Cibulková veľkú spokojnosť. "Keby mi niekto povedal, že vyhrám turnaj v Eastbourne a vo Wimbledone postúpim do štvrťfinále, brala by som to všetkými desiatimi. Na tráve som predvádzala vynikajúcu hru, získala som veľké sebavedomie. Teraz bezprostredne po prehre som trochu sklamaná, no o pár hodín to budem všetko vnímať ináč. Boli to nádherne dva týždne," dodala Cibulková, ktorá sa v sobotu v bratislavskom Dóme sv. Martina vydá za svojho priateľa Michala Navaru. K posunutiu svadby o týždeň napokon pristúpiť nemusí. "Všetko stíhame, teraz akurát riešime letenky. V stredu odlietame z Londýna domov. Svadba bola pre mňa extra motivácia, aby som tu hrala dobre a aby som si významnú udalosť ešte viac užila. Už sa teším na sobotu."

 

Vesninová bola po prvom postupe medzi elitné singlové kvarteto na podujatí veľkej štvorky nadšená. "Nemôžem uveriť tomu, že som vo wimbledonskom semifinále. Očakávala som ťažký zápas. Dominika bola vo výbornej forme, pred Wimbledonom vyhrala turnaj v Eastbourne. Dnes ma podržal servis, ktorý bol kľúčom k úspechu… Proti Serene Williamsovej nemám čo stratiť. Je to jedna z najlepších hráčok tenisovej histórie. Budem sa usilovať podať čo najlepší výkon," povedala Vesninová v prvom interview priamo na kurte.

 

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Jelena Vesninová (Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) 6:2, 6:2
Serena Williamsová (1-USA) - Anstasia Pavľučenkovová (Rus.) 6:4, 6:4




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona