Wimbledon: Cibulková postúpila do osemfinále dvojhry

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 08:44 • 2 min
Wimbledon: Cibulková postúpila do osemfinále dvojhry

WIMBLEDON - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 3. kole ako nasadená devätnástka zdolala po prvý raz v kariére wimbledonskú finalistku z roku 2014 Kanaďanku Eugenie Bouchardovú 6:4, 6:3.

slovakia

left justify in out

Víťazka turnaja v Eastbourne sa v osemfinálovom dueli stretne s treťou nasadenou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou, s ktorou má nepriaznivú bilanciu 5:7, posledné dve stretnutia však vyhrala. V Eastbourne i na antuke v Madride ju zdolala v troch setoch. Jej wimbledonským maximom je štvrťfinále z roku 2011.

 

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Bouchardovou, keď vo štvrtom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1. Za stavu 5:3 nepremenila Slovenka tri setbaly a stratila podanie. Prvé dejstvo však napokon získala vo svoj prospech, keď v desiatom geme využila pri podaní Bouchardovej v poradí piaty setbal. Cibulková bola agresívnejšia, lepšie returnovala. V druhom dejstve po brejku vo štvrtom geme odskočila Kanaďanke na 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Bouchardovej tak odplatila prehry z vlaňajšieho US Open i z januárového turnaja v tasmánskom Hobarte

Cibulková mala z víťazstva nad Kanaďankou veľkú radosť. "Dnes som sa cítila na kurte fyzicky najlepšie. Mala som na Bouchardovú presnú taktiku. Konečne som chcela prelomiť to, že ma dva razy tesne zdolala. Bola som nabudená, dobre som čítala jej servis, ja sama som dobre podávala, vo výmenách som sa cítila lepšie, tlačila som ju z forhendu. Aj v bekhendových výmenách som ju pretláčala. Odzadu som bola na kurte lepšia hráčka. Mala som so súperkou pasívnu bilanciu, bola to finalistka Wimbledonu, ale nemala som z nej rešpekt. Bola som odhodlaná ju zdolať. A cítila som, že na to mám. Fyzicky som sa cítila v tomto zápase najlepšie z troch wimbledonských, ale tenisovo som bola spokojná aj s predchádzajúcimi. Bouchardová je však nepríjemná tým, že keď prehráva, začne vypaľovať a často jej to padá. Preto som ten zápas musela poctivo dohrať," povedala pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Na margo najbližšej súperky uviedla. "Teraz ma čaká Agnieszka Radwaňská, najlepšia obranárka na svete. Ona bola tiež vo wimbledonskom finále, na tráve je najnepríjemnejšia. Hrala som s ňou na všetkých povrchoch, na tráve sa mi s ňou hralo asi najťažšie. Nedávnu skúsenosť mám z víťazného turnaja v Eastbourne. Poľka je proti mne favoritka, ale idem na ten zápas s tým, že som v druhom grandslamovom týždni a môžem ju zdolať. Už sme sa v tomto roku stretli tri razy. Dvakrát som ju zdolala a raz som prehrala z mečbalu. Naše zápasy sú epické. Proti nej treba podať výborný výkon. Nedá ani loptu zadarmo."

ženy - dvojhra - 3. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:
Agnieszka Radwaňská (3-Poľ.) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:3, 6:1
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona