Wimbledon: Cibulková hladko postúpila do 2. kola dvojhry

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 08:00 • 2 min
Wimbledon: Cibulková hladko postúpila do 2. kola dvojhry

LONDÝN - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako desiata triumfovala v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva) nad kanadskou kvalifikantkou Aleksandrou Wozniakovou na kultovom hlavnom dvorci za 61 minút hladko 6:1, 6:2.

slovakia

left justify in out

Mečbal si utvorila vstúpeným forhendom z tlaku a premenila ho podobným spôsobom, hoci do opačnej strany kurtu. Podľa databázy Tenisovej asociácie žien dosiahla svoj jubilejný 20. úspech na tomto povrchu.

 

V 2. kole Cibulkovú vyzve 20-ročná Belgičanka Alison van Uytvancková, 89. v renkingu WTA k 23. júnu. Pôjde o premiérový vzájomný duel. Jednotka SR už má istotu prémie 43 000 libier a 70 bodov do svetového rebríčka. 

 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie Mateja Liptáka Cibulková potvrdila, že proti niekdajšej 21. hráčke hodnotenia Wozniakovej to vie aj po štyroch rokoch. Nadviazala na úspech 7:5, 6:1 z Ponte Vedra Beach 2010 a zvýšila v štatistike zo súbojov s 26-ročnou Kanaďankou na 3:0 bez straty čo i len setu. 

 

Držiteľka 4 singlových titulov Cibulková má na veľkej štvorke osobný rekord v podobe finále januárových melbournských Australian Open. Nedávno na Roland Garros na antuke v Paríži prehrala v 3. kole s Austrálčankou Samanthou Stosurovou. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka hrá ôsmy raz. Pred troma rokmi bola vo štvrťfinále, v ktorom nazbierala len dva gemy proti Ruske Marii Šarapovovej. Vlani podľahla v 3. kole Talianke Roberte Vinciovej. 

 

Francúzskou finalistkou Wimbledonu 1998 čerstvo trénersky vedená Wozniaková čaká na triumf nad niektorou z členiek Top 10 od sezóny 2009, má platnú šnúru už 14 prehier takéhoto typu (celkovo 4:21). Na Majors nikdy nebola za osemfinále, podarilo sa jej to na RG 2009. V apríli sa v Québec City podieľala na barážovom víťazstve Kanaďaniek nad Slovenkami v stretnutí o elitnú osmičku Fed Cupu 2015, Cibulková vtedy dala prednosť individuálnemu programu. 

 

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka už dosiahla na vrcholnom fóre množstvo výsledkovo ešte hladších víťazstiev. V 1. koel AO 2009 dala dvojitého "kanára" (6:0, 6:0) Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej a okrem toho v piatich dueloch pustila súperke len jediný gem. 

 

Zo Sloveniek v pondelok v 1. kole už hrala Jana Čepelová a ťahala za kratší koniec proti Talianke Flavii Pennettovej (2:6, 3:6). V utorok vstúpia do tohto podujatia Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Karolína Schmiedlová a medzi mužmi Martin Kližan a Lukáš Lacko. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Dominika Cibulková (SR-10) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 6:1, 6:2 za 61 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona