Wimbledon: Čepelová prehrala v 2. kole dvojhry s Niculescovou

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 08:41 • 2 min
Wimbledon: Čepelová prehrala v 2. kole dvojhry s Niculescovou

LONDÝN - Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna - 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) s takisto nenasadenou 27-ročnou 48. hráčkou svetového rebríčka WTA Monicou Niculescovou za 75 minút 3:6, 3:6.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročná Košičanka teda nedokázala nadviazať na svoj utorňajší senzačný triumf nad inou Rumunkou, trojkou renkingu Simonou Halepovou. Momentálne 106. žena hodnotenia Čepelová si odnáša 70 bodov do hodnotenia a prémiu 47 000 libier brutto. Stále platí, že na dva zápasové úspech v rade čaká od septembra 2014. V tejto chvíli figuruje v online prepočte na 97. pozícii v systéme.


Čepelová nezačala dobre: klesla na 0:3 dokonca s dvojitým brejkom. Znížil síce na 2:3, ale Niculescová sa na servise posunula bez vážnejších ťažkostí na 4:2 aj 5:3. Na returne v deviatej zužitkovala druhý brejkbal, zároveň setbal - 6:3. Navyše, v úvodnej fáze druhého dejstva unikla na 3:1 a brejk potvrdila na nulu. Slovenka potom išla na kontaktných 3:4 a viedla 30:0 pri svojom podaní, v tejto zlomovej hre jej však napokon nestačili ani tri gembaly - 3:5 a bez otáľania Rumunky aj 3:6.


"Treba byť úplne fit a naladený, aby bolo možné Niculescovú zdolať. Ja som ráno pred zápasom nevedela ani riadne chodiť, mala som stuhnuté lýtko. V súboji s Halepovou som si preťažila nohu. Cítila som to aj v tomto zápase. Bojovala som a snažila som sa. Žiaľ, nevyšlo to. Niculescová je veľmi nepríjemná, rýchlo behá, čaká na chyby, chodí často k sieti. Urobila minimum vlastných chýb, aj preto vyhrala," povedala Čepelová.


Slovenka neodplatila Niculescovej debakel 0:6, 1:6, ktorý inkasovala vlani v máji na antuke v Madride, hoci tento raz prehrala dôstojnejšie. Mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 21:29, striedmejšie hrajúca súperka 14:6. Slovenka zužitkovala oba svoje brejkbaly (v druhom prípade tým upravila na sľubných 3:4 v druhom sete, ale obrat sa už nekonal), Rumunka 5 z 9. Víťazka získala 21 z 25 fiftínov rozohraných vlastným prvým podaním, čo je 84 %, zdolaná skončila v tomto aspekte na hodnote 46 %.


Pre zverenkyňu Martina Zathureckého Čepelovú zostáva miestnym maximom a zároveň absolútnym osobným rekordom na veľkej štvorke 3. kolo, ktorého dosiahla už v sezóne 2012 pri svojom debute v All England Lawn Tennis and Croquet Clube. Ako kvalifikantka vtedy nestačila na Bielorusku Viktoriu Azarenkovú.


Slovenská fedcupová reprezentantka Čepelová v tejto sezóne absentovala od polovice januára so polovice marca pre zápal pľúc, ktorý dostala na prahu melbournských Australian Open. Na štyroch z piatich predchádzajúcich Majors sa lúčila už v 1. kole.


Neortodoxným štýlom povestná Niculescová si o jedno kolo zlepšila wimbledonské maximum zo sezón 2008, 2010 a 2011. Pred štyrmi rokmi bola v osemfinále newyorských US Open. V sobotu skúsi aspoň si vyrovnať tento rekord z veľkej štvorky, a to proti Češke Kristýne Plíškovej, ktorá vyradila ruskú dvojnásobnú grandslamovú šampiónku Svetlanu Kuznecovovú.

Dvojhra žien - 2. kolo:
Monica Niculescová (Rum.) - Jana Čepelová (SR) 6:3, 6:3 za 75 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies