Wimbledon bude počas olympiády farebnejší, biela nebude pravidlom

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 11:29 • 2 min
Wimbledon bude  počas olympiády farebnejší, biela nebude pravidlom

Wimbledon bude počas olympiády farebnejší, biela nebude pravidlom

slovakia

left justify in out

img

Striktne biela pre tenistov neodmysliteľne patrí k Wimbledonu, no počas londýnskej olympiády sa to zmení. Na tráve All England Clubu totiž nebudú platiť zaužívané štandardy obliekania a fanúšikovia bieleho športu sa môžu tešiť na festival farieb.

"Wimbledon bude v priebehu olympiády oveľa farebnejší ako počas grandslamového turnaja. Niektorým ortodoxným fanúšikom to možno bude prekážať, ale myslím si, že u väčšiny tenisových priaznivcov i u hráčov vyvolá táto zmena pozitívne reakcie. Bude to niečo nezabudnuteľné," povedal prezident Medzinárodnej tenisovej federácie ITF Francesco Ricci-Bitti.

Držiteľka troch zlatých medailí z OH Američanka Venus Williamsová sa teší, že počas londýnskych hier nebude musieť nosiť biely "outfit". "Olympiáda je niečo iné ako Wimbledon a tomu musí zodpovedať aj oblečenie. Budeme mať na sebe tímové farby - červenú, bielu a modrú. Dúfam, že do zbierky pribudne ďalšie zlato," povedala bývalá svetová jednotka, ktorá na OH 2000 v Sydney získala zlato vo dvojhre i vo štvorhre spoločne s mladšou sestrou Serenou. Pred štyrmi rokmi v Pekingu si Američanky deblový triumf zopakovali.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies