Wimbledon: Beck postúpil do 2. kola kvalifikácie dvojhry

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 19:02 • 2 min
Wimbledon: Beck postúpil do 2. kola kvalifikácie dvojhry

LONDÝN - Slovenský tenista Karol Beck zvíťazil v pondelňajšom dueli 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (24. júna - 7. júla, dotácia 22,6 milióna libier, tráva) nad takisto nenasadeným Španielom Sergiom Gutiérrezom-Ferrolom 6:1, 7:6 (2).

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný zvolenský rodák Beck, momentálne 199. vo svetovom rebríčku ATP (v minulosti bol aj na 36. priečke), si v 2. kole kvalifikácie zmeria sily s úspešným zo zápasu Arnau Brugués-Davi (Šp.) - Julian Reister (Nem.-21). Na tomto turnaji bol v rokoch 2004 a 2011 v 3. kole hlavnej singlovej súťaže a na úrovni veľkej štvorky má osobný rekord v podobe osemfinále newyorských US Open spred deviatich sezón.

Kvalifikácia Wimbledonu sa tradične koná v areáli Bank of England Sports Ground v Roehamptone, pretože organizátori, samozrejme, šetria kurty v All England Lawn Tennis and Croquet Clube na hlavné súťaže. Zo Slovákov okrem Becka v pondelok hrali v 1. kole kvalifikácie Pavol Červenák, Jozef Kovalík a Marek Semjan, ani jeden z tejto trojice neuspel.

Už dávnejšie je jasné, že na základe svojho postavenia v renkingu ATP pri uzávierke prihlášok majú zo Slovákov právo na štart priamo v hlavnej súťaži Martin Kližan a Lukáš Lacko. Medzi ženami sú to Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová, od utorka sa do kvalifikácie zapojí Karolína Schmiedlová.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 1. kolo:
Karol Beck (SR) - Sergio Gutiérrez-Ferrol (Šp.) 6:1, 7:6 (2)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona