Wimbledon: Bartoliová otvorila utorkové dianie spomienkou na Baltachovú

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 19:09 • 2 min
Wimbledon: Bartoliová otvorila utorkové dianie spomienkou na Baltachovú

LONDÝN - Minuloročná víťazka slávneho Wimbledonu Francúzka Marion Bartoliová nechýbala v utorok na hlavnom dvorci pri slávnostnom ceremoniáli pred duelom minuloročnej neúspešnej finalistky Sabine Lisickej proti Izraelčanke Julii Gluškovej.

slovakia

left justify in out

Počas príhovoru sa nevyhla ani spomienke na niekdajšiu britskú tenisovú jednotku Elenu Baltachovú, ktorá začiatkom mája vo veku 30 rokov prehrala boj s rakovinou pečene. Francúzka sa počas príhovoru niekoľkokrát nevyhla slzám.

 

Bartoliová po minuloročnom úspechu na tráve v All England Lawn Tennis and Croquet Clube ukončila kariéru. Ak by ešte bola aktívnou hráčkou, podľa miestnej tradície by práve jej zápas otváral utorkové wimbledonské dianie. Bartoliovú na dvorci sprevádzala 9-ročná tenistka Elle Robusová-Millerová z Akadémie Eleny Baltachovej pre deti zo znevýhodňujúceho prostredia. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona