Wimbledon: Azarenková sa odhlásila pre zranenie pravého kolena

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 15:10 • 2 min
Wimbledon: Azarenková sa odhlásila pre zranenie pravého kolena

LONDÝN - Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková pre zranenie pravého kolena nebude pokračovať na tohtoročnom Wimbledone. Dvojka svetového rebríčka WTA utrpela indispozíciu počas zápasu 1. kola na londýnskej tráve s Portugalčankou Mariou Joao Koehlerovou.

slovakia

left justify in out

Za stavu 6:1, 1:0 sa pošmykla po vlastnom druhom podaní, nekoordinovane spadla a okamžite sa pustila do plaču. Napokon po ošetrení dokázala dohrať, triumfovala 6:1, 6:2 a v utorok sa objavili správy o priaznivom výsledku vyšetrenia magnetickou rezonanciou, v stredu sa však naplnil opačný scenár.

Bez boja medzi najlepšími 64 hráčkami sa posunula do 3. kola talianska rekonvalescentka Flavia Pennettová, ktorá sa stretne s Francúzkou Alizé Cornetovou.

"Dvorec nebol v ten deň v príliš dobrom stave. Moja súperka spadla dva razy. Ja som sa škaredo pošmykla. Boli tam aj iní hráči, ktorí si neudržali rovnováhu. Neviem, či to bolo kurtom alebo počasím. Nedokážem to posúdiť. Bolo by však skvelé, ak by 'klub' či ktosi zodpovedný za dvorce prišiel na nejaké opatrenia, ktoré by zmenšili problém. Asi by bolo radno pozrieť sa na to. Nebolo totiž nič, čo by som zanedbala, napriek tomu som prišla o Wimbledon. Nemôžem pociťovať väčšie sklamanie. Na tento turnaj som sa tešila, rada tu hrám. Nemôcť pokračovať iba pre smolu a nemať to vo vlastných rukách je veľmi, veľmi frustrujúce," vyhlásila Azarenková, ktorá sa zranila na dvorci č. 1, keď neustála dopad po druhom podaní. Práve na tomto kurte v rovnaký deň Belgičan Steve Darcis šokujúco vyradil Španiela Rafaela Nadala, počas prvého setu však tiež išiel nedobrovoľne k zemi, zranil si pravé rameno a v stredu takisto ako Azarenková nútene zrušil svoj štart.

Dvadsaťtriročná niekdajšia jednotka renkingu Azarenková je šampiónka z ostatných dvoch ročníkov melbournských rovnako významných Australian Open. V britskej metropole zostáva miestnym osobným rekordom zverenkyne Samuela Sumyka semifinále z edícií 2011 a 2012. "Nebudem teraz mať strach z trávnatého povrchu. Bojím sa len výšok a pavúkov," nestratila zmysel pre humor Azarenková. Bieloruska predvlani v 1. kole Wimbledonu postúpila skrečom, keď si koleno - v tomto prípade ľavé - v dueli proti nej zranila Magdaléna Rybáriková.

"Naozaj zarmucujúce. Videla som, keď sa to Vike stalo, a bola som prekvapená, že vôbec dokázala dohrať ten zápas. Dúfam, že bude v poriadku," napísala prostredníctvom Twitteru legendárna Martina Navrátilová.

Dvojhra žien - 2. kolo:
Flavia Pennettová (Tal.) - Viktoria Azarenková (Biel.-2) bez boja, Azarenková nenastúpila pre zranenie pravého kolena




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies