Wilshere striktne odmieta cudzincov v reprezentácii

NETKY.SK • 9 Október 2013, 12:28 • 2 min
Wilshere striktne odmieta cudzincov v reprezentácii

LONDÝN - Jack Wilshere nie je len príležitostným fajčiarom, ale aj odporcom naturalizovaných futbalistov v anglickom reprezentačnom tíme.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar londýnskeho Arsenalu v kontexte úvah o občianstve talentovaného útočníka Manchestru United Adnana Januzaja skalopevne vyhlásil, že za Anglicko by mali hrať iba Angličania. Osemnásťročný Januzaj sa narodil v Bruseli a môže reprezentovať Belgicko, Albánsko, Kosovo, Srbsko aj Turecko. Anglický národný dres by si mohol obliecť v roku 2018 - za predpokladu, že strávi v krajine nasledujúcich päť rokov.

Wilshere je proti. "Za Anglicko by mali hrať iba Angličania. Ak tu žijete päť rokov, ešte to z vás nerobí Angličana. Keby som išiel hrať do Španielska, nebudem predsa po piatich rokoch reprezentovať Španielsko," tvrdí futbalista, ktorý prešiel všetkými mládežníckymi výbermi a za A-tím Albionu nastúpil desaťkrát. Myslí si, že naturalizovaní hráči kazia charakter národného tímu. "Nemali by sme zabúdať, kto sme. My sme Angličania. Do súbojov ideme tvrdo a nepredávame kožu lacno. Máme morálnu silu. Španieli vynikajú technikou, Angličania statočnosťou a agresivitou. Majme to na pamäti," dodal 21-ročný Wilshere, ktorý po zverejnení fotografie s cigaretou pred nočným barom sľúbil, že viac nebude fajčiť. V šatni Arsenalu si však z neho neprestávajú uťahovať. "Po nedeľňajšom zápase mi tímový lekár povedal, že som tú gólovú strelu poriadne odpálil. Keď sa na tréningu nazlostím, posielajú ma upokojiť sa na cigaretku," priznal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona