Wilmots: Prišli sme o jednu z najväčších nádejí

NETKY.SK • 11 Január 2015, 12:28 • 2 min
Wilmots: Prišli sme o jednu z najväčších nádejí

HANOVER - Futbalový svet v sobotu zarmútila správa o úmrtí mladého stredopoliara VfL Wolfsburg Juniora Malandu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný Belgičan tragicky zahynul pri dopravnej nehode. Podľa polície auto dostalo šmyk, narazilo do stromu a niekoľkokrát sa prevrátilo. K nehode prišlo na diaľnici v Severnom Porýní-Vestfálsku za nepriaznivého počasia, pričom ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia. Malanda bol spolujazdcom a podľa nemeckých médií ho náraz vymrštil z auta a následne podľahol zraneniam. Informácia o jeho úmrtí hlboko zasiahla celé jeho okolie, vedenie klubu len ťažko hľadalo slová. "Silno nás to šokovalo. To, čo prežívame, sa len ťažko dá vyjadriť slovami. Všetci sme ho milovali," cituje agentúra Reuters športového riaditeľa Wolfsburgu Klausa Allofsa. "Bol to skvelý človek a vynikajúci hráč, ktorý bol len na začiatku svojej kariéry. V tomto ťažkom čase sú naše myšlienky s jeho rodinou a priateľmi."
      

Jeho klubový spoluhráč a krajan Kevin De Bruyne nemohol správe uveriť. "Je to zvláštne počuť ráno svojho priateľa a potom sa dozvedieť niečo takéto. Táto strata prišla príliš skoro. RIP priateľ môj." Dánsky útočník Nicklas Bendtner nadviazal na jeho slová: "Nielen úžasný hráč, ale aj úžasný človek. Nikdy na teba nezabudneme."
      

Malanda prišiel do Wolfsburgu v roku 2013. Za "vlkov" odohral v najvyššej súťaži 17 zápasov, z nich desať v tejto sezóne. Dvakrát sa zapísal do streleckej listiny. Jeho kvality si dobre uvedomoval aj tréner belgického národného tímu Marc Wilmots. "Belgický futbal prišiel o jednu zo svojich najväčších nádejí. Moje myšlienky sú s jeho rodinou a priateľmi." 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies