Willisa obvinenia z dopingu neprekvapili

NETKY.SK • 4 August 2015, 10:03 • 2 min
Willisa obvinenia z dopingu neprekvapili

WELLINGTON - Najnovší dopingový škandál v atletike nechal Nicka Willisa chladným. Novozélandský bežec na 1500 m uviedol, že správy o stovkách podozrivých krvných vzorkách ho vôbec neprekvapili.

slovakia

left justify in out

Willis skončil na OH 2008 v Pekingu v behu na 1500 m na treťom mieste. Víťazného Rashida Ramziho z Bahrajnu však neskôr diskvalifikovali pre doping a Novozélanďan tak dodatočne získal striebornú medailu. Investigatívna reportáž nemeckej televízie ARD a britského magazínu Sunday Times zverejnila dôkazy, že v období rokov 2001 až 2012 viac ako 800 atlétov malo podozrivé výsledky krvných testov.

 

"Na stupnici od nula do desať by som tej novinke priradil nulu. Jediné, čo ma prekvapilo, že tie informácie sa napokon dostali na verejnosť. Ale až čas ukáže, či s tým kompetentní niečo urobia," povedal Willis pre denník New Zealand Herald. Na otázku, či môže dopujúcich kolegov menovať, odpovedal: "To nie je nutné. My bežci medzi sebou vieme, kto je čistý a kto nie. Samozrejme, že nikto nebude teraz ukazovať prstom, ale vinníci sú jasní."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona