Williamsová hanebne prehrala, po prvý raz v kariére uhrala iba ...

NETKY.SK • 1 August 2018, 10:08 • 2 min
Williamsová hanebne prehrala, po prvý raz v kariére uhrala iba ...

SAN JOSE - Americká tenistka Serena Williamsová utŕžila nečakaný výprask 1:6, 0:6 od Britky Johanny Kontovej v 1. kole dvojhry na turnaji WTA Premier na tvrdom povrchu v kalifornskom San Jose.

slovakia

left justify in out

Je to výsledkovo vôbec najťažšia prehra 23-násobnej grandslamovej šampiónky vo dvojhre v celej profesionálnej kariére. V roku 2014 v základnej skupine výberového majstrovského turnaja WTA Finals v Singapure uhrala proti Rumunke Simone Halepovej dva gemy /0:6, 2:6/.Aktuálne proti Kontovej mladšia zo sestier Williamsových vyhrala hneď úvodný gem zápasu pri svojom podaní a potom sa už len prizerala 12 víťazným hrám svojej súperky.

 

Zápas trval iba 52 minút a zatiaľ čo víťazka využila 6 z 8 brejkových príležitostí, zdolaná hráčka sa nedostala k jedinej šanci na prelomenie servisu súperky. Kontová mala bilanciu es a dvojchýb 6-2, zatiaľ čo S. Williamsová 3-7. Britka sa zaskvela 17 víťaznými údermi popri 9 nevynútených chybách, Američanka mala bilanciu pravdy 9-25.


"Viem, že dokážem zahrať miliónkrát lepšie ako v tomto zápase. Mala som toho toľko v hlave, že som ani nemala čas byť šokovaná... Bojovala som a to je asi jediné, čo môžem o tomto zápase povedať. Nebola som úplne odovzdaná, ale v prvom sete som nebola dostatočne agresívna. V tom druhom sa už súperka výborne rozohrala, stúplo jej sebavedomie. Snažím sa byť pozitívna," uviedla Serena Williamsová po prehre s Kontovou. "Pre mňa je česť už len nastúpiť proti Serene Williamsovej. Tento zápas jej nevyšiel a ja som sa snažila zo svojej hry dostať maximum. Neverím na magické momenty a veľké chvíle, verím len v poctivú prácu, ktorá sa raz môže pretaviť do výsledkov. Tento zápas mi ukázal, že tvrdá robota sa vypláca, ale musím sa naďalej zlepšovať," uviedla 27-ročná Kontová.

Pre čoskoro 37-ročnú Serenu Williamsovú bol turnaj v Bay Arene piaty po návrate do súťažného diania po narodení jej prvorodenej dcéry Alexis Olympie vlani v septembri. Zároveň sa na najvyššom fóre predstavila po prvý raz od finálovej prehry na Wimbledone s Nemkou Angelique Kerberovou. "Nie je jednoduché nájsť opäť cestu k stabilnej výkonnosti. Chcem sa poučiť z tejto prehry," podotkla Serena Williamsová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona