William rolu žolíka nerieši, Pečovský: K postupu sme bližšie

NETKY.SK • 21 August 2015, 11:53 • 2 min
William rolu žolíka nerieši, Pečovský: K postupu sme bližšie

ŽILINA - Jednoznačným mužom štvrtkového prvého súboja play off Európskej ligy UEFA 2015/2016 medzi Žilinou a Bilbaom (3:2) bol brazílsky útočník domácich "šošonov" William.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný strelec, ktorý prišiel minulý rok pod Dubeň z Trenčína dvoma gólmi otočil duel s obrovským favoritom. Ten posledný dosiahol v posledných sekundách zápasu tak, ako sa mu to už podarilo v odvete 3. predkola v ukrajinskej Poltave.

 

Celým menom William Alves de Oliveira nastúpil v 56. minúte a bolo ho plné ihrisko. Hýril aktivitou a napokon dokonale naplnil rolu víťazného žolíka. Napriek tomu sa v tejto pozícii nevidí. "Je mi to jedno. O tom rozhoduje tréner. Ak nastúpi na hrote Jelič, aj to je v poriadku a akceptujem to," odpovedal na otázky novinárov po súboji. Jeho výkon ho logicky potešil: "Paráda. Výborný zápas. Dal som dva góly a som šťastný. Ale už sa sústredíme na nedeľu na ligu."

 

Odchovanec brazílskeho Botafoga dostal pred vybehnutím na ihrisko od trénera Adriána Guľu jasné pokyny: "Tréner mi povedal, aby som využil šance a dal gól. Pri prvom góle som do poslednej chvíle čakal, čo spraví brankár. Pokúšal som sa ho rozhýbať, a keď sa hodil do jednej strany, už to bolo. Tretí gól som ani poriadne nevidel, zaregistroval som loptu v bráne. Stačil som sa poďakovať Bohu a venovať gól môjmu otcovi, ktorý zahynul pred rokom a troma mesiacmi, a potom na mňa naskákali spoluhráči."

 

Pred budúcotýždňovou odvetou na baskickom San Mames proti víťazovi španielskeho Superpohára William nechcel hovoriť o postupových ambíciách. Momentálne ho zaujíma len nedeľňajší domáci zápas Fortuna ligy so Senicou. "My sa najmä sústredíme na nedeľný zápas a potom sa budeme venovať Bilbau. A už vôbec nechcem odhadovať naše šance na postup do skupiny, je to osud," uzavrel.

 

Šťastný hlas kabíny zaznel aj z hodnotenia kapitána a slovenského reprezentanta Viktora Pečovského: "Výsledok nám pred odvetou dáva šancu a ideme sa tam pobiť o postup, lebo k tomu máme teraz bližšie ako súper. Verím, že v tom zápase tam opäť necháme všetko a už uvidíme, ako to dopadne," povedal 32-ročný defenzívny stredopoliar, ktorého mrzela jeho veľká chyba pri druhom góle hostí. "Chyba mrzí, lebo mohlo to byť možno krajšie. Na to sa už ale nehrá. Sme radi, že sme to otočili a zvládli do víťazstva. V polčase nám tréner povedal, že sa potrebujeme upokojiť. Dobre sme začali, potom nás zabrzdili tie dva góly. Potrebovali sme sa upokojiť a druhý polčas už hovorí za všetko." V tíme síce panovala obrovská eufória, o ktorú sa hráči dlho delili s vyše 10.000 fanúšikmi po zápase, ale na žiadne oslavy niet času. "Tak to teda nie. V nedeľu máme ligu a vo štvrtok ťažkú odvetu," dodal Pečovský.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies