William, Kate a George pricestovali na Nový Zéland

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 12:08 • 2 min
William, Kate a George pricestovali na Nový Zéland

WELLINGTON - Britský princ William s manželkou Kate, vojvodkyňou z Cambridge, pricestovali dnes na Nový Zéland aj s osemmesačným synom Georgom.

slovakia

left justify in out

Po pristátí na letisku vo Wellingtone Williama, Kate a ich syna privítali novozélandský premiér John Key a starostka metropoly Celia Wadeová-Brownová. Tá svoj bežný dopravný prostriedok - bicykel - nechala doma. Prišla autom a povedala, že v šatách by sa jej ťažko bicyklovalo.
      

Podľa agentúry DPA je to po prvý raz, čo vojvodkyňa Kate navštívila Nový Zéland, neskôr v priebehu turné aj Austráliu. Malý princ George je na oficiálnej návšteve v zámorí po prvý raz.
      

Kráľovský pár bude len dva dni oslobodený od oficialít počas desaťdňového programu, v rámci ktorého navštívi rôzne mestá - od Aucklandu na severe až po Dunedin na juhu krajiny.
      

Program bude dobrodružný a obsahuje aj plavbu po rieke Shotover pri Queenstowne či jachtárske závody v aucklandskom prístave.
      

William, Kate a George zotrvajú na Novom Zélande do 16. apríla, potom sa presunú do Austrálie, kde budú do 25. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies