William a Kate si spolu s Austrálčanmi pripomenuli vojakov padlých vo vojnách

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 08:19 • 2 min
William a Kate si spolu s Austrálčanmi pripomenuli vojakov padlých vo vojnách

SYDNEY - Britský princ William s manželkou Kate sa dnes ráno na úsvite spolu s 37.000 ďalšími ľuďmi zúčastnili v Austrálskom vojnovom pamätníku v hlavnom meste Canberre na spomienkovej slávnosti pri príležitosti výročia vylodenia austrálskych a novozélandských vojsk (ANZAC) za prvej svetovej vojny, v roku 1915, na polostrove Gallipoli (v dnešnom Turecku). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kaprál Ben Roberts Smith, ktorý dostal za službu v Afganistane Viktóriin kríž, najvyššie britské vojenské ocenenie za hrdinstvo, dnes na ceremónii povedal, že 40 austrálskych vojakov, ktorí tam zomreli, neprišlo o život zbytočne. Zdôraznil, že prinútili nepriateľa sústrediť sa na prežitie a preto nemal čas exportovať svoje názory.
      

Presne o rok o tomto čase sa princ William spoločne s bratom Harrym zúčastní na spomienkovej slávnosti priamo v Gallipoli. Bitka o Gallipoli je tiež známa ako operácia Dardanely.
      

William a Kate so synčekom Georgeom sa dnes rozlúčia s Austráliou, kde spoločne s predchádzajúcou návštevou Nového Zélandu strávili dva týždne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona