William a Catherine sa na druhého potomka veľmi tešia

NETKY.SK • 9 September 2014, 11:01 • 2 min
William a Catherine sa na druhého potomka veľmi tešia

LONDÝN - Britský princ William a jeho manželka Catherine sa na druhého potomka veľmi tešia. Tridsaťdvaročný vojvoda z Cambridgeu tiež priznal, že ostatné dni sú pre manželkine ranné nevoľnosti zložité.

slovakia

left justify in out

"Ostatných pár dní, či týždeň, je to zložité. Ale sme nesmierne nadšení. Sú to skvelé novinky. Dúfame, že sa veci dajú do poriadku a bude sa cítiť trochu lepšie," uviedol.

 

O tehotenstve informovali v pondelok zástupcovia Kensingtonského paláca. "Ich kráľovské výsosti vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgeu s radosťou oznamujú, že vojvodkyňa z Cambridgeu čaká druhé dieťa," uviedli vo vyhlásení s tým, že 32-ročná Catherine rovnako ako počas prvého tehotenstva trpí nadmerným dávením (hyperemesis gravidarum). 

 

Kráľovná Alžbeta II., členovia oboch rodín ale aj britský premiér David Cameron zareagovali na správu o vojvodkyninom tehotenstve s nadšením. "Nemôžem sa dočkať, až budem vidieť môjho brata, ako ešte viac trpí," zažartoval princ Harry. "Dúfam, že obaja budú mať možnosť prejsť týmto procesom s troškou pokoja," dodal vážnejším tónom. 

 

Catherine a William sa zoznámili v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011. Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré svojmu vnukovi darovala kráľovná Alžbeta II.. Dvojicu sobášila vtedajšia hlava anglikánskej cirkvi Rowan Williams. Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona