Will.i.am a Pharrell Williams ukončili súdne spory

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 17:03 • 2 min
Will.i.am a Pharrell Williams ukončili súdne spory

USA - Hudobníci mali rozbroje pre Williamsovu značku I Am Other.

slovakia

left justify in out

Americkí hudobníci Will.i.am a Pharrell Williams ukončili súdne spory týkajúce sa Williamsovej značky I Am Other. Tridsaťosemročný Will.i.am, známy najmä ako člen formácie The Black Eyed Peas, vlani poslal Williamsovi list, pretože si myslel, že 40-ročný autor hitu Happy porušuje prostredníctvom spomínanej značky jeho ochrannú známku I Am. Člen skupiny N.E.R.D na to však zareagoval žalobou podanou v New Yorku, ktorou chcel dosiahnuť udelenie povolenia používať spomínaný názov. Will.i.am sa mu v tom snažil zabrániť súdnou cestou, pričom argumentoval tým, že názvy oboch značiek sú príliš podobné a ľudia si ich preto môžu pliesť. 

 

Podľa amerického týždenníka The Hollywood Reporter sa umelci už dohodli, no bližšie detaily zatiaľ neprezradili.

 

Will.i.am, vlastným menom William James Adams Jr., sa preslávil pôsobením v spomínanej formácii The Black Eyed Peas, s ktorou vydal zatiaľ šesť albumov. Preraziť sa jej podarilo v roku 2003 hitom Where Is The Love? z tretieho albumu Elephunk. Medzi jej ďalšie hity patria skladby ako Shut Up, My Humps, Hey Mama, Don't Lie, Don't Phunk With My Heart, Pump It, I Gotta Feeling, The Time (Dirty Bit), Boom Boom Pow, Meet Me Halfway či Just Can't Get Enough. Will.i.am debutoval ako sólový interpret v roku 2001 albumom Lost Change, po ktorom nasledovali nahrávky Must B 21 (2003), Songs About Girls (2007) a #willpower (2013). 

 

Pharrell Williams je členom produkčného dua The Neptunes a tiež spomínanej skupiny N.E.R.D, s ktorou vydal zatiaľ štyri albumy. V roku 2006 mu vyšla sólová nahrávka In My Mind. Jeho piesne sa objavili v snímkach ako Rozhodne sa v nedeľu (1999), Bozk draka (2001), Zoolander (2001), Neserte nám pestúnku (2003), Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003), 50x a stále po prvý raz (2004), Hitch: Liek pre moderného muža (2005), 40 rokov panic (2005), Nabúchaná (2007), Ja, zloduch (2010) alebo Ja, zloduch 2 (2013). Z poslednej menovanej pochádza aj spomínaný hit Happy, za ktorý získal nomináciu na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. Podieľal sa aj na singloch Blurred Lines Robina Thicka a Get Lucky francúzskeho dua Daft Punk. Tretieho marca vydal druhú sólovku G I R L, s ktorou debutoval na prvom mieste britského albumového rebríčka. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.hollywoodreporter.com a z archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona