Wilders protestuje proti návšteve tureckého šéfa diplomacie v Rotterdame

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 13:22 • 2 min
Wilders protestuje proti návšteve tureckého šéfa diplomacie v Rotterdame

AMSTERDAM - Holandský pravicový populista Geert Wilders protestoval dnes proti plánovanému sobotňajšiemu vystúpeniu tureckého ministra zahraničných vecí Mevlüta Čavušogla v Rotterdame, ktoré má byť súčasťou kampane pred tureckým referendom.

slovakia

left justify in out

Wilders sa na protestnej akcii stretol s niekoľkými svojimi stúpencami pred ambasádou Turecka v Haagu, kde sídli holandský parlament, a držali transparent s tureckým a holandským nápisom: "Zostaňte mimo! Toto je naša krajina".

 

Čavušoglu by mal v sobotu vystúpiť v Rotterdame v súvislosti s kontroverzným aprílovým ústavným referendom v Turecku, ktoré má posilniť právomoci prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a oslabiť parlament.

 

Holandská vláda zvažuje, či môže jeho vystúpenie legálne zakázať a tureckú vládu informovala, že ministrova návšteva nie je vítaná.

 

V Holandsku žije približne štvrť milióna Turkov, ktorí môžu hlasovať v tureckom referende.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona