Wilders odkázal utečencom, aby do Holandska nechodili

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 16:36 • 2 min
Wilders odkázal utečencom, aby do Holandska nechodili

HAAG - Holandský opozičný poslanec Geert Wilders sa v stredu prostredníctvom zverejneného videa obrátil na utečencov, ktorým odkázal, že "Holandsko sa nestane ich domovom".

slovakia

left justify in out

Známy odporca prisťahovalcov tak nadviazal na podobný krok zo strany austrálskej vlády. Tá ešte minulý rok migrantov varovala, že "každý, kto ilegálne pricestuje loďou, si neurobí z Austrálie svoj domov". Wilders vo videu v angličtine navyše dodáva, že "v žiadnom prípade". Následne v holandčine vyzval na námorné kontroly EÚ, aby všetkých na mori zadržaných utečencov poslali späť, odkiaľ vyplávali a nedoviezli ich do Európy. Wilders tak urobil v čase vysokého prílevu imigrantov do juhoeurópskych krajín a stoviek obetí spomedzi ich radov, na čo vedenie EÚ reagovalo zvolaním štvrtkového mimoriadneho summitu.

Krajný pravičiar Wilders je známy svojimi extrémnymi výrokmi. Dlhé roky žil pod 24-hodinovou policajnou ochranou pre hrozby smrti súvisiace s jeho protimoslimským videom. Viackrát ho trestne stíhali za jeho verejné vyjadrenia, pričom v decembri holandská prokuratúra oznámila jeho stíhanie pre diskrimináciu a podnecovania nenávisti voči Maročanom počas minuloročnej predvolebnej kampane. Svojim prívržencom napríklad prisľúbil, že "zariadi", aby bolo v Holandsku "menej Maročanov", o ktorých sa neskôr vyjadril ako o spodine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies