Wilders bude napriek zákazu poslancom doma aj v EÚ

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 07:54 • 2 min
Wilders bude napriek zákazu poslancom doma aj v EÚ

AMSTERDAM - Líder holandskej euroskeptickej Strany za slobodu (PVV) Geert Wilders napokon zasadne aj do Európskeho parlamentu (EP) napriek tomu, že mu to pravidlá v rámci EÚ nedovoľujú.

slovakia

left justify in out

Je totiž aj zákonodarcom v holandskom parlamente a podľa Bruselu nemôže vykonávať dva poslanecké mandáty naraz. Holandská volebná komisia však v utorok potvrdila, že nedisponuje dostatočnými právomocami na to, aby Wildersovi zakázala vstup do EP. Legislatíva v krajine totiž obmedzenia na počet poslaneckých mandátov nepozná.

 

Wildersova PVV získala v minulomesačných voľbách do europarlamentu štyri poslanecké kreslá. "Hlasovalo za mňa takmer 300-tisíc voličov," uviedol Wilders vo svojom stanovisku. "Bolo by absurdné, ak by mi Brusel zabránil v zastupovaní mojich voličov v Európskom parlamente," dodal. Wilders bol pritom na kandidátke PVV až na desiatom mieste a pred voľbami vyhlasoval, že nemá záujem o zvolenie do EP. Voliči ho však napokon "prekrúžkovali" na zvoliteľné miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona