Wilder zažaloval Povetkina i jeho promotéra

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 16:21 • 2 min
Wilder zažaloval Povetkina i jeho promotéra

NEW YORK - Americký profesionálny boxer Deontay Wilder a Rus Alexander Povetkin si to namiesto ringu rozdajú v súdnej sieni.

slovakia

left justify in out

Šampión organizácie WBC v superťažkej hmotnostnej kategórii spoločne s manažérom Louom DiBellom podali žalobu na Povetkina a jeho promotéra Andreja Riabinského z firmy World of Boxing (WOB) za neuskutočnený vzájomný súboj. Správu zverejnila webstránka špecializovaného magazínu The Ring.

 

Američania na súde v New Yorku obvinili ruský tábor z porušenia kontraktu. Meranie síl, ktoré bolo naplánované na 21. mája v Moskve, zrušili pre Povetkinov pozitívny dopingový nález na zakázanú látku meldónium. Wilder a DiBella žiadajú odškodné v minimálnej výške päť miliónov amerických dolárov. Vychádzajú zo zmluvy, podľa ktorej mal "bronzový bombardér" garantovanú sumu 4.369.365 USD z podmienečného Riabinského účtu.

 

V profesionálnom ringu dosiaľ nezdolaný Wilder je však aktívny aj na športovom fronte. Séria Premier Boxing Champions potvrdila, že bronzový olympijský medailista z Pekingu 2008 bude 16. júla v Birminghame v domovskej Alabame obhajovať titul WBC v najťažšej váhe proti krajanovi Chrisovi Arreolovi.

 

Šesť rokov trvajúci súdny spor má za sebou Mexičan Saul "Canelo" Alvarez pôsobiaci v strednej divízii. Floridský súd mu nariadil zaplatiť 8,5 milióna USD spoločnosti All-Star Boxing, zatiaľ čo súčasného promotéra Alvareza (Golden Boy Promotions) oslobodil. All-Star Boxing ich obvinil z protiprávneho zasahovania. "Canelo" sa podľa stanoviska Golden Boy odvolá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies