Wiggins zakladá vlastný tím, chce pomáhať talentom

NETKY.SK • 8 Január 2015, 14:21 • 2 min
Wiggins zakladá vlastný tím, chce pomáhať talentom

LONDÝN - Štvornásobný olympijský šampión v cyklistike Bradley Wiggins zakladá vlastný tím. Prvý britský víťaz Tour de France bude do konca apríla pôsobiť v stajni Sky, jeho poslednými pretekmi na ceste v kariére by mala byť klasika Paríž-Roubaix.

slovakia

left justify in out

Nový tím bude niesť meno svojho zakladateľa, finančnú podporu poskytne doterajší Wigginsov zamestnávateľ Sky. Okrem cestnej sa bude sústrediť aj na dráhovú cyklistiku.
     

"Cyklistika mi dala všetko. Teraz chcem vybudovať niečo, aby som mohol inšpirovať deti a ďalších záujemcov o tento šport. Môj odkaz je jednoduchý: Ak som to dokázal ja, môžeš aj ty," uviedol 34-ročný Brit v oficiálnom stanovisku.
     

Wiggins sa plánuje predstaviť na OH v Rio de Janeiro 2016 v pretekoch na dráhe. Ešte predtým by chcel - už vo farbách vlastného tímu - prekonať svetový rekord v hodinovke. "Snívam o tom odvtedy, ako som bol malý chlapec. Myslím, že mám na to, aby som rekord prekonal," vyznal sa Wiggins.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies