Wiggins uvažuje o predĺžení kariéry o ďalší rok

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 13:58 • 2 min
Wiggins uvažuje o predĺžení kariéry o ďalší rok

LONDÝN - Britský cyklista Bradley Wiggins je otvorený myšlienke pokračovať v profesionálnom pelotóne aj v sezóne 2017. Bývalý víťaz Tour de France sa tento rok zameriava najmä na dráhu a chcel by získať zlato na olympiáde v Rio de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Člen britského tímu na stíhacie preteky pôvodne vyhlásil, že po olympiáde a zopár menších akciách ukončí úspešnú kariéru. Pre cyclingnews.com však v utorok uviedol, že ho láka potiahnuť ešte jednu sezónu. "Toto je pravdepodobne posledný rok, no ešte som sa úplne nerozhodol. Mal som aj víziu ísť budúcoročné preteky Okolo Dubaja," uviedol.

 

To, že ho cyklistika stále baví, dokázal aj na nedávnych majstrovstvách sveta na dráhe v Londýne, na ktorých vyhral titul v madisone spolu s Markom Cavendishom. Navyše pred rokom vytvoril svoj vlastný kontinentálny Team Wiggins.

 

"Uvidíme, ako to pôjde tento rok. Je pekné byť opäť svetový šampión a toto boli s istotou moje posledné majstrovstvá. No stále neviem, či budem jazdiť, užívať si to a pomáhať mladším cyklistom z tímu. Ak by moje pokračovanie pomohlo tímu dostať sa na niektoré podujatia, ako napríklad Okolo Kalifornie, tak by som ďalších dvanásť mesiacov potiahol. Všetko sa však rozhodne po zime," pokračoval.

 

Tridsaťpäťročný špecialista na vrchy a časovky sa najbližšie predstaví na domácej Tour of Yorkshire, potom ho čakajú preteky v Kalifornii a následne olympiáda. "Po nej pôjdem ešte Okolo Británie a v zime Šesťdňovú," dodal.

 

Wigginsov najväčší úspech v kariére prišiel v roku 2012, keď ako jazdec stajne Sky ovládol Tour de France, kde získal aj dve etapové prvenstvá. Na konte má aj časovkársky titul z domácej olympiády v Londýne a MS 2014, je celkovým víťazom pretekov Dauphiné, Paríž-Nice, Okolo Romandie, či Okolo Kalifornie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona