Wiggins sa pokúsi o svetový rekord v hodinovke

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 11:43 • 2 min
Wiggins sa pokúsi o svetový rekord v hodinovke

LONDÝN - Brit Bradley Wiggins sa pokúsi 7. júna o svetový rekord v cyklistickej hodinovke. Doterajší najlepší čas histórie Austrálčana Rohana Dennisa z februára zo švajčiarskeho Grenchenu (52,491 s) chce prekonať na velodrome v Olympijskom parku v Londýne. Pred Wigginsom sa o maximum pokúsi ďalší Brit Alex Dowsett, svoju hodinovku pôjde 2. mája v Manchestri.

slovakia

left justify in out

"Rekord v hodinovke je svätým grálom pre každého cyklistu. Pokúšajú sa oň cyklisti skvelých mien. Teraz prišiel môj čas. O rekorde snívam od malička. V posledných rokoch stúpla popularita cyklistiky, aj ja chcem inšpirovať generácie jazdcov," vyhlásil Wiggins, ktorý je olympijským víťazom a úradujúcim majstrom sveta v cyklistickej časovke.

 

Tridsaťštyriročný Brit ukončil nedeľňajšími pretekmi Paríž - Roubaix svoje pôsobenie v profesionálnom cestárskom pelotóne a v tíme Sky, odteraz sa sústredí na dráhu, kde dosahoval úspechy aj v minulosti. Na ceste v roku 2012 vyhral ako prvý Brit legendárnu Tour de France. Informácie zverejnili BBC a Cyclingnews.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies