Wiggins sa bráni voči obvineniam z dopingu: "Sú hrozné"

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 11:31 • 2 min
Wiggins sa bráni voči obvineniam z dopingu: "Sú hrozné"

LONDÝN - Britský cyklista Bradley Wiggins poprel všetky obvinenie z užívania dopingu. Tridsaťsedemročný Wiggins celú kauzu vníma ako pokus o poškodenie jeho dobrého mena.

slovakia

left justify in out

Britský parlamentný výbor v pondelok vo svojej vyšetrovacej správe uviedol, Wiggins v snahe zvýšiť výkonnosť užíval počas prípravy na Tour de France 2012 zakázanú látku kortikosteroid.

 

"Sme presvedčení, že kortikosteroid triamcinolón bol použitý na prípravu Bradleyho Wigginsa a iných pretekárov, ktorí mu mali pomáhať na Tour de France. Táto látka nebola užívaná na liečbu astmy, pre ktorú žiadal tím o udelenie terapeutickej výnimky, ale na zlepšenie pretekárovej sily v pomere k hmotnosti. V priebehu pretekov potom ťažil z vlastností tohto liečiva."

 

Wiggins všetky obvinenia popiera: "Nikdy sme v tíme Sky neprekročili etickú líniu. Astmu mi diagnostikovali v roku 2003 a liek som používal na jej liečbu. Tieto obvinenia sú hrozné. Musíme mať viac práv na svoju obranu. Veď keby som niekoho zavraždil, tak sa viem brániť lepšie," uviedol Wiggins.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies