Wiggins pred OH v Riu pribral už 11 kilogramov

NETKY.SK • 4 Január 2016, 12:56 • 2 min
Wiggins pred OH v Riu pribral už 11 kilogramov

LONDÝN - Prípravy úspešného britského cyklistu Bradleyho Wigginsa na augustové olympijské hry v Riu de Janeiro sú v plnom prúde, víťaz slávnej Tour de France z roku 2012 pribral za ostatných 18 mesiacov 11 kilogramov.

slovakia

left justify in out

Za nárastom hmotnosti 35-ročného rodáka z belgického Gentu nie je nadmerné konzumovanie vianočných koláčov či iných dobrôt, ale starostlivé budovanie fyzickej sily potrebnej na tímovú stíhačku na dráhe.


Wiggins zverejnil fotku na instagrame s porovnaním váhy: na cestných pretekoch Okolo Kalifornie 2014, ktoré aj vyhral, mal 71,75 kg, momentálne váži 83,2 kg - rozdiel je teda 11,45 kg. "Sedem mesiacov tvrdej práce v posilňovni s pomocou skvelého britského tímu prináša výsledky pred tímovou stíhačkou," uviedol Wiggins.

 


Jazdec s prezývkou "Wiggo" je známy schopnosťou prispôsobiť svoj organizmus rozdielnym cyklistickým podmienkam na ceste a dráhe. V roku 2008 pred OH v Pekingu vážil 82 kg a získal tam zlato v individuálnych aj tímových stíhacích pretekoch. Potom sa preorientoval na cestu a schudol na 72 kg, keď odštartoval prípravu na víťaznú Tour de France 2012.


Wiggins je tiež olympijským šampiónom v individuálnej stíhačke z OH 2004 v Aténach a individuálnej časovke na ceste z OH 2012 v Londýne. V cestnej časovke jednotlivcov je majstrom sveta zo španielskej Ponferrady 2014. Okrem toho má na dráhe šesť titulov svetového šampióna (3x individuálna stíhačka, 2x tímová stíhačka, 1x madison). Informácie sú z portálu Cycling Weekly.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies