Wiggins: Pre Šarapovovú neexistuje ospravedlnenie

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 13:08 • 2 min
Wiggins: Pre Šarapovovú neexistuje ospravedlnenie

BRATISLAVA - Na doping elitnej ruskej tenistky Marie Šarapovovej reaguje mnoho profesionálnych športovcov z celého sveta, ticho nezostal ani hviezdny cyklista Bradley Wiggins.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročná päťnásobná grandslamová šampiónka sa v pondelok priznala, že počas januárových Australian Open neprešla antidopingovou kontrolou na meldónium, ktoré brala 10 rokov, ale na zoznam zakázaných látok sa dostalo až 1. januára 2016.


"Je mi jej ľúto, ale na druhej strane neexistuje pre to ospravedlnenie. Koniec koncov, sami sme zodpovední za to, čo dávame do svojho tela. Zodpovední sme tiež za sledovanie možných zmien antidopingových pravidiel na prelome rokov. Lekár britského národného tímu Richard Freeman je v tomto obozretný. Keď sa niečo zmení, povie nám, aby sme to už neužívali. Nie je ospravedlnením to, že vyhlásite: 'Neuvedomil som si, že sú iné pravidlá'," povedal Bradley Wiggins, víťaz slávnej Tour de France z roku 2012, pre Sky News.


Sankcie v prípade Šarapovovej sa môžu pohybovať v pomerne širokom rozpätí od niekoľkoročného trestu až po žiadnu suspendáciu a posúdenie situácie ako omylu. Zatiaľ je známe len dočasné stop bývalej svetovej tenisovej jednotky v súťažnom dianí s platnosťou od 12. marca až do skončenia vyšetrovania jej prípadu. Meldónium pôvodne vyvinuli v Lotyšsku a v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu sa využívalo na liečbu srdcových ochorení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona