Wiggins nepôjde tento rok ani Vueltu

NETKY.SK • 11 August 2014, 08:30 • 2 min
Wiggins nepôjde tento rok ani Vueltu

LONDÝN - Britský cyklista Bradley Wiggins sa nezúčastní ani na treťom podujatí Grand Tour v roku 2014, po Giro d´Italia a Tour de France bude chýbať aj na španielskej Vuelta a Espaňa.

slovakia

left justify in out

Namiesto štartu na španielskych cestách bude obhajovať prvenstvo na pretekoch Okolo Veľkej Británie, na ktorých by mal štartovať aj Peter Velits.

 

Wiggins sa nedostal do nominácie tímu Sky na Tour de France, keďže lídrom zoskupenia mal byť Chris Froome. Víťaz starej dámy 2012 pôvodne plánoval, že sa na Vuelte bude pripravovať na majstrovstvá sveta, ktoré sa v závere septembra uskutočnia tiež v Španielsku. "Pôjde Okolo Veľkej Británie," potvrdil pre BBC šéf Sky Dave Brailsford. 

Preteky na Ostrovoch sa uskutočnia od 7. do 14. septembra, v rovnakom čase bude vrcholiť aj Vuelta, ktorá sa začne 23. augusta. Lídrom Sky v Španielsku bude Chris Froome, ktorý musel pre zranenia po páde tento rok predčasne skončiť na Tour.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies