Wiggins nebude štartovať na Tour, z rozhodnutia tímu je sklamaný

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 11:50 • 2 min
Wiggins nebude štartovať na Tour, z rozhodnutia tímu je sklamaný

LONDÝN - Brit Bradley Wiggins s najväčšou pravdepodobnosťou vynechá tohtoročné cyklistické preteky Tour de France. Víťaz prestížneho podujatia z roku 2012 je sklamaný, pretože Team Sky vložil všetko úsilie výlučne do vlaňajšieho šampióna Chrisa Froomea.

slovakia

left justify in out

"Tím sa zameral na Chrisa. Som deprimovaný. Absolvoval som náročnú prípravu v zime a veľmi som sa snažil, aby som bol čo najlepšie pripravený na Tour," uviedol Wiggins pre televíznu stanicu BBC. "V posledných týždňoch sa však situácia vyjasnila. V prípade, že Chris bude zdravotne v poriadku, ja štartovať nebudem," dodal.

 

Vzhľadom na osobné sklamanie tak zvažuje Wiggins odchod zo stajne Sky. "Ak budem chcieť pretekať ešte niekedy na Tour, budem musieť zrejme opustiť tím," dodal Brit pre francúzsky denník L'Equipe.

 

Oboch veľkých rivalov bude Team Sky v príprave držať od seba až do začiatku generálky na cyklistický vrchol sezóny, ktorý začne 5. júla etapou so štartom v anglickom meste Leeds.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies