WIFO zlepšil prognózu pre rakúsku ekonomiku v roku 2013

NETKY.SK • 20 December 2012, 14:32 • 2 min
WIFO zlepšil prognózu pre rakúsku ekonomiku v roku 2013

WIFO zlepšil prognózu pre rakúsku ekonomiku v roku 2013 - Svet Vyhliadky rakúskej ekonomiky sa v sa v ostatných mesiacoch zlepšili, ale riziká, ktoré predstavujú externé faktory, naďalej prevažujú nad domácimi pozitívnymi trendmi. Uviedol rakúsky inštitút

slovakia

left justify in out

img

Vyhliadky rakúskej ekonomiky sa v sa v ostatných mesiacoch zlepšili, ale riziká, ktoré predstavujú externé faktory, naďalej prevažujú nad domácimi pozitívnymi trendmi. Uviedol rakúsky inštitút pre hospodársky výskum WIFO vo svojej najnovšej správe, ktorú zverejnila agentúra RTTNews.
      WIFO vo svojej prognóze odhaduje, že tempo rastu rakúskej ekonomiky sa na budúci rok zrýchli na 1 % z tohoročných 0,6 % a v roku 2014 dosiahne 1,8 %.
      Napriek tomu, že sa rakúska ekonomika tento rok vyhne poklesu, v 1. polroku sa jej rast pravdepodobne zastavil, konštatuje inštitút. Na príčine sú úsporné opatrenia v krajinách eurozóny, ktoré zápasia s dlhovou krízou, čo má negatívny vplyv na rakúsky export.
      Podľa inštitútu viaceré ukazovatele najnovšie signalizujú, že spomaľovanie globálnej ekonomiky sa už končí. A oživenie globálneho hospodárstva pomôže naštartovať aj rast otvorenej rakúskej ekonomiky, ktorá je závislá od zahraničného dopytu.
      WIFO na záver pripomína, že ak sa situácia v eurozóne a vo svete zlepší skôr, ako sa očakáva, pomôže to aj rakúskemu hospodárstvu dosiahnuť skôr rýchlejšie tempo rastu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona