Wieser: Grécko sa už čoskoro vráti na kapitálové trhy

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 13:26 • 2 min
Wieser: Grécko sa už čoskoro vráti na kapitálové trhy

VIEDEŇ/ATÉNY - Hlavný koordinátor Euroskupiny Thomas Wieser nevylučuje, že Grécko sa už čoskoro vráti na kapitálové trhy. Dúfa, že od jesene tohto roka alebo od jari budúceho roka budú zahraniční investori znova požičiavať Grécku peniaze.

slovakia

left justify in out

"Za predpokladu dobrého správania sa a správnej hospodárskej politiky by to malo byť aspoň možné," povedal pre Ranný žurnál Ö1. Spočiatku bude musieť Grécko na kapitálovom trhu platiť určitú rizikovú prirážku a akceptovať kratšiu splatnosť.

 

Wieser očakáva diskusiu o zadlženosti Grécka až v polovici budúceho roka. Grécka vláda už dlho požaduje od veriteľov úľavy. "Určite existuje politická pripravenosť si na konci programu pozrieť rámcové podmienky," povedal Wieser. V prípade potreby sa tak môžu dohodnuté úľavy na dlhoch aj zrealizovať. Aktuálny program finančnej pomoci sa končí v auguste 2018 a najneskôr vtedy by malo byť Grécko schopné samo získať peniaze na finančných trhoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies