WHO žiada pre lekárov bezpečný vstup do Aleppa, kde je vyše 800 zranených

NETKY.SK • 30 September 2016, 13:30 • 2 min
WHO žiada pre lekárov bezpečný vstup do Aleppa, kde je vyše 800 zranených

Ženeva - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) poukázala dnes na "nepredstaviteľnú" situáciu s lekárskou starostlivosťou v tých častiach severosýrskeho Aleppa, ktoré ovládajú protivládni povstalci. WHO žiada zastavenie násilností, ktoré bránia vstupu konvojov s lekárskou a humanitárnou pomocou.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ WHO pre núdzové situácie Rick Brennan dnes v Ženeve poukázal na to, že z bezpečnostného hľadiska je situácia v meste Aleppo taká vážna, že pre lekársky personál zvonku je nebezpečné snažiť sa vstúpiť do povstalcami ovládaných častí Aleppa.

 

Vo svojom vyhlásení pred novinármi sa dnes Brennan domáhal povolenia na evakuáciu chorých a zranených. Uviedol, že za posledných niekoľko týždňov bolo v tejto časti Aleppa zranených 846 ľudí, z toho 261 detí. Dodal, že vo východnom Aleppe, kde žije najmenej 250-tisíc ľudí, momentálne pôsobí menej ako 30 lekárov, ktorých hrdinstvo vyzdvihol.

 

Ľudskoprávne organizácie tvrdia, že za väčšinou z násilností odohrávajúcich sa v súčasnosti vo východnom Aleppe, sú nálety vedené sýrskou provládnou armádou a jej ruskými spojencami, konštatovala agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies