WHO vyzýva na reguláciu elektronických cigariet

NETKY.SK • 26 August 2014, 12:55 • 2 min
WHO vyzýva na reguláciu elektronických cigariet

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala dnes dlho očakávanú správu o elektronických cigaretách, v ktorej vyzýva na zavedenie regulačných opatrení pre tento druh tovaru, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Svetová zdravotnícka organizácia taktiež vyzvala na zákaz používania elektronických cigariet v uzavretých priestoroch, ich propagácie a predaja maloletým. WHO vo svojej správe, ktorú jednotlivé členské štáty posúdia v októbri, vyslovila znepokojenie nad koncentráciou mnohomiliardového obchodu s elektronickými cigaretami v rukách nadnárodných tabakových spoločností.

 

WHO navrhla celý rad "možností regulácie" elektronických cigariet vrátane zákazu ich propagácie prostredníctvom vyhlásení o ich priaznivom účinku na ľudské zdravie v súvislosti s odvykaním od fajčenia bežných cigariet. 

 

Na takéto vyhlásenia by výrobcovia elektronických cigariet mali "predložiť presvedčivé vedecké dôkazy o ich pravdivosti a získať súhlas príslušného regulačného orgánu" s ich zverejňovaním.

 

Elektronické cigarety by podľa správy WHO mali byť upravené tak, aby sa "minimalizoval obsah a emisie toxických látok". Tie typy elektronických cigariet, v ktorých sa využívajú príchute ovocia, alkoholických nápojov alebo cukríkov, by mali byť zakázané úplne. Predajné automaty s elektronickými cigaretami by podľa správy WHO mali byť odstránené z takmer všetkých priestranstiev. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies