WHO vyjadrila obavy nad množstvom úmrtí novorodencov v južnej Líbyi, smrti sa dalo ľahko predísť

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 19:28 • 2 min
WHO vyjadrila obavy nad množstvom úmrtí novorodencov v južnej Líbyi, smrti sa dalo ľahko predísť

BENGHÁZÍ - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyjadrila dnes obavy nad úmrtiami 12 novorodencov v chudobnej provincii Sabhá na juhu Líbye a varovala pred "veľkým kolapsom" zdravotníckeho systému v severoafrickej krajine zničenej vojnou.

slovakia

left justify in out

Agentúra OSN uviedla, že bábätká zomreli na bakteriálnu infekciu a pre nedostatok špecializovaného zdravotníckeho personálu v novorodeneckom centre v provincii Sabhá, ktoré ako jediné poskytuje novorodeneckú starostlivosť v tomto rozsiahlom južnom líbyjskom regióne. Novorodenci zomreli v polovici apríla, doplnila informácie tlačová agentúra AP.

 

Vyslanec WHO pre Líbyu Džaffar Husajn Sajjid dnes vyhlásil, že "tieto tragické úmrtia sú pritom prípadmi, ktorým možno ľahko predchádzať". Dodal, že "ak sa okamžite nepodniknú kroky, hrozia ďalšie straty na životoch, predovšetkým medzi najbezbrannejšími obyvateľmi". Líbyu pohltil chaos po roku 2011, keď bol zvrhnutý a zabitý diktátor Muammar Kaddáfí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies