WHO víta vyjadrenie pápeža o kondómoch

NETKY.SK • 25 November 2010, 13:09 • 2 min
WHO víta vyjadrenie pápeža o kondómoch

WHO víta vyjadrenie pápeža o kondómoch

slovakia

left justify in out

img

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes privítala vyhlásenie pápeža Benedikta XVI., podľa ktorého môže používanie kondómov pomôcť zabrániť šíreniu vírusu HIV.
      "Pápežovo vyjadrenie je v zhode s dôkazmi toho, že kondómy sú mimoriadne efektívne pri zabránení šíreniu nákazy spôsobovanej vírusom HIV," uviedol Shin Young-soo, regionálny riaditeľ WHO pre západný Pacifik.
      Shin vyjadril nádej, že hoci Benedikt XVI. neschvaľuje kondómy ako formu antikoncepcie, jeho vyjadrenie môže zmierniť odpor voči ich používaniu, predovšetkým zo strany katolíckej cirkvi.
      Nechránený sex je podľa predstaviteľa WHO "hlavnou hybnou silou" epidémie AIDS v ázijsko-pacifickom regióne, kde má toto ochorenie 1,4 milióna ľudí - viac než dvojnásobok oproti počtu nakazených pred desiatimi rokmi.
      Počet ľudí infikovaných vírusom HIV v oblasti narastá každý rok o 130.000-150.000 nových prípadov, hlavne z dôvodu riskantných praktík, ako sú nechránený sex či používanie injekčných striekačiek viacerými ľuďmi.
      V regióne sa však podľa Shina vďaka intenzívnym programom presadzujúcim používanie kondómov podarilo predísť rozsiahlemu šíreniu HIV medzi ľuďmi živiacimi sa prostitúciou, a to predovšetkým v Číne a Mjanmarsku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies